Ministrul muncii: „Sunt persoane angajate la stat cu salarii nete de 50.000 de lei pe lună. Nu spun unde, că ne trezim cu reacții adverse”

1 lună in urmă 4

Raluca Turcan a afirmat că există angajaţi din sistemul bugetar care au venituri nete de 50.000 de lei lunar, dar că aceste venituri vor scădea în urma implementării noii legi a salarizării unitare. Conform ministrului, cea mai mare pensie din sistemul public, bazată pe contributivitate, este de 39.000 de lei, informează Digi24.

„Să știți că sunt venituri și de 50.000 de lei în mână pe lună. N-aș vrea să zic insituții, pentru că după aia ne trezim cu reacții adverse când încercăm să construim o lege a salarizării”, a ministrul muncii. Întrebată cât reprezintă sporurile dintr-un salariu de 50.000 de lei, Turcan a răspuns: „Și 80 la sută”. A mai adăugat doar că este vorba despre „o categorie profesională respectată”.

Demnitarul a spus că sunt și pensii mari în sistemul public, pe bază de contributivitate, ale unor foști angajați de la stat.

„Mulți se uită la pensiile speciale, dar și în sistemul public cea mai mare pensie e de 39.000 de lei”, a spus ea.

„În sistemul de pensii publice, pe baza contributivităţii, 39.000 de lei. Care a lucrat la stat şi care a venit cu salarii din acestea foarte mari. De aceea e important, totuşi, când vorbim de sistemul public, să ne uităm la echitate, să ne uităm la contributivitate şi la motivarea angajaţilor, dar şi la performanţa instituţiilor”, a mai spus Turcan.

Turcan a precizat că şi-ar dori ca noua lege a salarizării să fie gata într-un an.

Foto; Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă