Ministrul Muncii: Noua lege a salarizării va reglementa inechitățile din sistemul bugetar, inclusiv sporurile nejustificate din sistemul public

1 lună in urmă 1

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a informat miercuri seara, la Antena3, că se lucrează la o nouă lege a salarizării care va elimina inechitățile din sistemul bugetar, inclusiv o parte din sporuri. În maxim doua luni, noua lege a salarizarii va ajunge spre consultare la ministere, urmand ca după ce se ajunge la un consens cu miniștrii, să fie trimisă în Parlament – a dat asigurări Turcan.

„În prezent, legea salarizării nu este unitară. Salariile de bază au crescut disproporționat. Și sporurile se raportează la salariile de bază, ceea ce este profund inechitabil, de aceea există și tensiune între categorii socioprofesionale”, a spus Turcan.

Ministrul a explicat că sunt salarii care au fost majorate la nivelul 2022, iar altele au rămas la nivel 2019, la fel și sporile, unele aduse la nivelul 2022, altele au rămas la nivelul 2019. În mare parte, sporurile care se adaugă la salariul de bază nu depășesc 13% din venit, însă sunt multe domenii in care sporurile sunt mai mari decât venitul de bază, respectiv 85%, precum în sănătate și justiție.

„Din acest motiv avem nevoie de nulta precauție, să găsim insturmente cu adevărat echitabile, atunci când evaluăm aceste sporuri”, a comentat Turcan.

Ministrul a precizat că nu se urmărește tăierea salariilor: „salariile care au crescut rămân în plată”, fără a mai majorate, urmând să fie ajunse din urmă de salariile care n-au mai fost majorate.

Despre noua lege a salarizării, Turcan a subliniat că nu va putea să se atingă de toate sporurile, fără a avea acordul ”ministrilor de linie”.

”Noi în noua lege a salarizării ne uităm la salariile de bază. Vedem ce sporuri pot fi eliminate, vedem cum putem să le introducem pe unele să fie în sumă fixă – cum e sporul pentru conditii periculoase. Sperăm sa teminăm în două luni și mai apoi chemăm ministerele de linie sa se pronunte” , a spus Turcan.

În sistemul administrativ va fi introdusa o grila de salarizare, tocmai pentru că în prezent e o mare dezordine în modul in care sunt remunerați inclusiv primarii, a spus Turcan. Ea a făcut referite inclusiv la instituții precum ASF, ANCOM, ANRE unde veniturile sunt disproportionat de mari fata de veniturile din sistemul public bugetar, și unde în mod clar este nevoie de o grilă de salarizare.

Turcan a concluzionat că venitul angajatului trebuie raportat la salariul de bază, și nu la sporuri.

Vrem ca sporurile să fie acordate pe categorii profesionale, ca sunt categorii unde este nevoie de sporuri, iar acolo unde nu se justifica sporurile, angajatul să fie motivat prin creșterea salariului.

Dintre sporurile aiurea, nejustificate, Turcan a amintit: sporul de calculator, sporul de conditii periculoase (care se acorda inclusiv unor oameni din birouri), sporul de confidentialitate (anumiti inspectori au salarii de 4000- 9000 de lei, si spor de confidentialitate intre 600 si 1400 lei/lunar, în conditiile in care ei prin contractul de munca sunt obligați oricum să păstreze confidențialitatea). Sporul de risc și suprasolicitarea neuropsihica e de asemenea un spor care necesită a fi evaluat, a spus Turcan.

„Este extrem de disproporținionat acest spor. Un magistrat are salariul de pste 29.200 lei, cu acet spor de 5650 de lei, in timp ce un medic are salariul de peste 15.200 lei, iar acest spor este de 2300 de lei. Il avem și în educație, însă profesorii ar prefera să le fie majorate grille de salarizare”, a comentat Turcan.

Raluca Turcan. Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă