Ministrul Muncii anunta ca proiectul de interzicere a cumulului pensiei cu salariul in sistemul public este aproape finalizat

1 lună in urmă 17

Raluca Turcan a declarat, intrebata sambata cand va fi efectuata interzicerea cumulului pensiei cu salariul in sistemul public, ca proiectul este aproape finalizat si vor mai fi facute cateva consultari pentru ca el sa fie constitutional si sa nu creeze distorsiuni in economie.

"Cat de curand. Proiectul este aproape finalizat. Mai avem consultari, astfel incat el sa fie in primul rand constitutional. In acelasi timp sa nu creeze distorsiuni in economie. As vrea sa retineti ca aici e vorba de mai mult decat cumulul pensie salariu la stat.

In primul rand, proiectul a izvorat din curentul care exista in sistemul public ca odata pensionat in sistemul public, uneori chiar si anticipat, a doua sa te angajezi din nou la stat. Ori noi prin acest proiect dam in primul rand posibilitatea oamenilor din sistemul public sa munceasca optional daca vor pana la 70 de ani.

In momentul in care fac acea optiune sa munceasca pana la 70 de ani sa beneficieze de salariu, dar sa nu poata sa cumuleze si pensia", a spus Raluca Turcan, intrebata despre subiect sambata la Parlament.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Ministrul Muncii a adagat ca un alt aspect important este faptul ca acest proiect incurajeaza munca in sistemul public si mentinerea in viata activa.

"Un alt lucru este de important e si prevederea prin care odata iesit la pensie din sistemul public, daca vrei sa te reangajezi, poti sa o faci in baza acestui proiect. Asadar, acest proiect incurajeaza mult munca in sistemul public, mentinerea in viata activa si respectarea unui principiu firesc, unui principiu moral - sa nu poti sa cumulezi doua surse publice de venit in acelasi timp", a explicat Turcan.

Mai puteti citi:

Gabriela Firea a postat o fotografie cu deputatii USRPLUS care au votat contra finantarii schitului de la Muntele Athos: "Vi-i las aici cu nume si chip"Rasturnare de situatie. Florinel Coman, despre permisul fals: "Am dat examen in engleza, in Ucraina". Cum arata documentulCum a ajuns Ana Bogdan marea dragoste a prietenului fostului iubitMarian Godina a dezvaluit salariul pe care-l incaseaza dupa 15 ani in Politie: "Vi se pare mult pentru un politist de la mascati?"Culisele primei victorii a lui Clotilde Armand in conflictul cu Romprest. Ce se intampla in instanta cu "razboiul gunoaielor" din Sectorul 1
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă