Ministrul muncii: „Anul acesta, tot sistemul de salarizare este bătut în cuie”

2 luni in urmă 2

Raluca Turcan, ministrul muncii, a anunțat, joi, la Suceava, că în acest an nu vor fi operate schimbări în sistemul de salarizare din sectorul public, informează Realitatea.net.

Raluca Turcan a precizat că modificarea legislației reprezintă un proces complex, în condițiile în care două milioane de oameni lucrează în sistemul public.

„Anul acesta, tot sistemul de salarizare este bătut în cuie. Proiectul acesta e un proiect foarte complex şi nu vreau să creez aşteptări false că va fi gata anul ăsta. Când vorbeşti de salarizare în sistem public te referi la aproximativ două milioane de oameni”, a spus Raluca Turcan.

„Două milioane de oameni au dreptul şi ne obligă să avem maximă responsabilitate pe fiecare în parte şi să analizăm aproape fiecare tip de salarizare în parte într-un sistem uriaş. Trebuie să existe echitate între salariile în plată”, a explicat Raluca Turcan.

Ministrul muncii a dezvăluit că sunt necesare unele intervenții pe grila de salarizare, pentru că există profesii marginalizate.

Sunt unele sporuri care trebuie acordate în sume fixe. Mai sunt necesare intervenţii pe grila de salarizare, pentru că sunt unele profesii fie uitate, fie marginalizate

Raluca Turcan:

Introducerea grilei de salarizare ar putea fi operată şi în cazul administraţiilor publice locale.

„Am primit solicitări inclusiv de la asociaţiile municipiilor reşedinţă şi comunelor, să aducem grilă de salarizare şi în administraţia publică, pentru că acolo există salarizări diferite, cu inechităţi uriaşe între judeţe, şi între judeţe şi nivelul naţional. Există salarii la nivel local mai mari decât într-o administraţie publică centrală, ceea ce e anormal”, a precizat Raluca Turcan.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă