Ministrul Muncii a anunţat că cinci milioane de pensii care vor fi recalculate: „Am văzut ce înseamnă ca unii români să fie mai egali decât alţii”

4 săptămâni in urmă 13

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat, joi, 28 ianuarie, într-o conferință de presă, că cinci milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni, potrivit Mediafax. Această evaluare, menționează Turcan, este prima după cea realizată în perioada 2005 – 2010.

„Am văzut ce înseamnă ca unii români să fie mai egali decât alţii”, a spus Turcan.

Raluca Turcan a anunţat că începe evaluarea dosarelor din sistemul public de pensii din România, aşa cum prevede art. 157, alin. 2, din Legea 127 publicată în Monitorul Oficial în 9 iulie 2019, procedură care trebuia demarată din octombrie 2019.

„În baza Legii 127, acest ordin de evaluare a dosarelor este etapa premergătoare a recalculării pensiilor din sistemul public de pensii. Ultima mare recalculare a pensiilor din sistemul public a fost făcută în perioada 2005 – 2010 şi a cuprins atunci aproximativ un milion de dosare. Am stabilit acum o perioadă de maxim 18 luni pentru evaluarea celor aproximativ 5 milioane de dosare de pensii”, a spus Raluca Turcan.

Potrivit ministrului Muncii, recalcularea pensiilor va însemna înlăturarea situaţiilor când la muncă şi pregătire egală, contribuţie egală, pensiile sunt considerabil diferite.

„Recalcularea pensiilor este o măsură profundă în sistemul public, care aduce echitate pentru milioane de oameni într-un format sustenabil din punct de vedere economic”, a mai spus Turcan.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă