Ministrul Mediului vrea ca dezvoltatorii să fie obligați să monteze centrale de imobil, nu de apartament

2 luni in urmă 4

Centrală de blocCentrală de bloc

Ministru Mediului avansează o propunere care ar duce la reducerea poluării în București, dar ar lovi piața imobiliară. Tanczos Barna le-a sugerat autorităților locale să elibereze autorizaţii de construire doar pentru imobile de tip bloc prevăzute cu centrală comună, nu de apartament.

MIERCURI, 10 MARTIE 2021, 09:33

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

„În Bucureşti, de 20 de ani cel puţin, nu s-a luat nicio măsură prin care să se reducă poluarea, nici pe poluarea industrială, nici pe poluarea casnică, adică din încălzire rezidenţială. Sunt din ce în ce mai multe centrale termice individuale din cauza faptului că nu merge sistemul centralizat de încălzire. Noi am propus Primăriei să nu mai emită nicio autorizaţie de construire fără centrală comună, chiar şi la nivel de bloc, pentru că a scoate la fiecare apartament o centrală individuală duce poluarea la un nivel mai aproape de sol”, a declarat ministrul Mediului, marţi seară, la un post TV, potrivit news.ro.

Oficialul a precizat că aşteptă răspunsul instituției conduse de Nicușor Dan și speră să fie unul pozitiv, astfel încât dezvoltatorii imobiliari să fie obligaţi să monteze centrale de bloc.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă