Ministrul Mediului propune pedepse sporite pentru ultraj împotriva pădurarilor / Tánczos Barna a depus în Parlament un proiect de lege pentru descurajarea atacurilor asupra silvicultorilor

1 săptămână in urmă 21

Ministrul Tánczos Barna a depus în Parlament, în calitate de senator, un proiect de lege care prevede includerea personalului silvic, alături de polițiști și jandarmi, în categoria de personal pentru care ultrajul se sancționează cu pedepse sporite, anunță un comunicat de presă al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, transmis marți.

Proiectul prevede majorarea cu jumătate a pedepselor.

„Aproape fără excepție, toate actele de ultraj au loc în situații în care personalul silvic intervine în numele statului, pentru prevenirea infracțiunilor la regimul silvic. Este datoria noastră să ne asigurăm că acești oameni, aflați în linia întâi în lupta cu hoții de lemne, se bucură de statutul și protecția cuvenite”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

Potrivi sursei citate, în ultimii ani, apărând pădurea, 6 pădurari au fost omorâți de hoții de lemn, iar peste 700 de silvicultori au fost atacați de infractori, suferind agresiuni și vătămări corporale grave, amenințări cu moartea, precum și distrugerea unor bunuri (autovehicule, locuințe, anexe gospodărești).

Ministrul Barna Tánczos a explicat că proiectul de lege a fost depus după o întâlnire cu reprezentanții Federației Sindicatelor din Silvicultură – SILVA, iar modificările vor duce și la „dotarea corespunzătoare a personalului de teren”.

Sursa foto: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă