Ministrul Mediului, despre otrava respirata in Bucuresti: "Este inacceptabil ca o capitala sa nu aiba un plan concret pentru reducerea poluarii aerului"

1 lună in urmă 2

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anuntat miercuri, 3 martie, ca autoritatile publice locale din Bucuresti vor pregati, pana pe 15 martie, planul de actiune pentru reducerea poluarii aerului, considerand ca este "este inacceptabil ca o capitala sa nu aiba un plan concret de interventie pentru reducerea poluarii aerului".

"Am vorbit acum o saptamana ore in sir despre PM10 (particulele in suspensie - n. r.) la sedinta de la Primaria Generala. Au fost cele 6 sectoare prezente si au inceput sa identifice acele masuri prin care acesti indicatori pot fi readusi la nivelul normal. PM 10 provine de cele mai multe ori din praf, din constructii, de pe strada, acolo unde strazile nu sunt spalate.

Autoritatile publice locale din Bucuresti vor pregati pana pe 15 martie planul de actiune pentru reducerea poluarii aerului - acest PICA provizoriu care va fi gestionat si coordonat de Primaria Generala - sper sa avem si rezultate si pe acest segment. Este inacceptabil ca o capitala sa nu aiba un plan concret de interventie pentru reducerea poluarii aerului. Acel PICA, care a existat, a fost anulat.

In momentul de fata vad o determinare si o atitudine extrem de pozitiva din partea celor sase sectoare si din partea PMB (Primaria Municipiului Bucuresti - n. r.). Cu siguranta lucrurile vor fi schimbate si acolo", a afirmat Barna, intr-o declaratie de presa sustinuta in urma actiunilor de identificare si sanctionare a transportului si depozitarii ilegale de deseuri, arata agerpres.ro.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!


Conform ministrului, in 2020, Curtea de Justitie a Uniunii Europene a pronuntat decizia de condamnare a Romaniei pentru depasirile a valorii limita pentru indicatorul particulelor in suspensie (PM10) in aglomerarea Bucuresti.

Tot anul trecut, Comisia Europeana a transmis autoritatilor romane o scrisoare de punere in intarziere avand ca obiect indeplinirea necorespunzatoare a obligatiilor cu privire la nerespectarea valorilor limita pentru dioxidul de azot (NO2).

Citeste si:

Prima reactie a lui Marian Godina, dupa esecul din cazul luarii de ostatici de la Onesti: "Unii viseaza sniperi pe blocuri si rapel din elicopter"Cine este judecatoarea care le-a condamnat pe Elena Udrea si Ioana Basescu in dosarul finantarii ilegale a campaniei electoraleAu ruginit catusele la unitatile de elita ale DNA. Zero arestari in patru ani, sase rechizitorii in doi ani si sute de dosare nesolutionateVIDEO Furt ca-n codru in Parlament. Mai multi alesi PSD si AUR, surprinsi in timp ce fraudau voturile. "Este al noualea vot pe care il dati la doua cartele"FOTO Sorana Cirstea, faza lunii in tenis. Romanca a facut un spagat de exceptie in Franta

Citeste mai multe despre mediu poluare Bucuresti

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă