Ministrul Mediului anunţă că toţi românii care au depus cereri care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru programul Casa Verde pot primi finanţare în acest an

2 săptămâni in urmă 13

Ministrul Mediului spune că sunt bani în 2022 pentru toți beneficiarii care și-au depus dosare până acum, iar din primăvară va începe o sesiune de depunere etapizată, lunară.

„Îi pot asigura pe toţi cei care au depus dosarele în decembrie la instalatori şi pe toţi cei 45.614 de beneficiari potenţiali că toţi care trec de filtrul de eligibilitate şi de criteriul de finanţare şi pot fi finanţate vor fi finanţate în 2022. Avem buget pentru 2022 suficient de mare ca să finanţăm 30-35.000. Sunt pentru 35.000 (de beneficiari – n.r.), chiar mai mult dacă trebuie, deci vom finanţa întregul pachet pentru că este o nevoie şi o cerere uriaşă.

Va trebui să continuăm acest program în așa fel încât să ajungem la o etapizare lunară, și lună de lună să putem avea sesiuni de depunere pentru panouri fotovoltaice. Este soluția ideală pentru gospodăriile care sunt afectate de prețul ridicat al energiei electrice.”, a declarat Tanczos Barna, luni seară, la Digi 24.

El a susţinut că programul va trebui continuat în aşa fel încât să existe etapizări lunare, iar sesiunile de depunere pentru finanţarea de panouri fotovoltaice să se facă în fiecare lună, pentru că acestea sunt „soluţia ideală” pentru gospodăriile afectate de tarifele ridicate la energie.

Citeşte şi: Pe lângă metrou, Clujul va avea şi telegondolă. Va fi legătura dintre mall şi aeroport

„Trebuie să ajungem la sute de mii de gospodării care să beneficieze de sprijin şi să instaleze asemenea panouri. Beneficiarii care au depus actele până acum vor intra în faza de evaluare. Momentan nu se mai acceptă noi dosare, dar probabil după martie, aprilie, putem ajunge la faza la care intrăm într-o sesiune de depunere etapizată, lunară.

Acum, este o provocare mare analiza și verificarea acestor dosare, dar se va găsi soluția și va crește capacitatea administrativă ca să intre pe un făgaș normal.”, a spus ministrul.

Momentan, depunerile în cadrul programului Casa Verde sunt sistate, ministrul afirmând că din martie sau aprilie, cel mai probabil, urmează să se treacă la etapizarea lunară. Săptămâna viitoare vor intra în evaluare dosarele deja depuse, a arătat ministrul.

Citeşte şi: Propunere legislativă prin care românii ar putea ieşi la pensie cu până la trei ani mai devreme, fără să piardă din venituri

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă