Ministrul Lucian Bode: "Bucurestiul nu va intra in carantina doar pe baza indicelui de 6 infectari la mia de locuitori"

1 lună in urmă 2

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat luni, 22 martie, ca decizia ca Bucurestiul sa intre in carantina nu se va baza doar pe coeficientul de 6 infectari cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

"Nu doar indicele conduce la aceasta decizie.

Specialistii spun foarte clar: sunt mai multi factori, printre care si acest indice de peste 6 la mie, care pot conduce la o astfel de decizie.

Asadar, nu trebuie sa ne grabim, nu trebuie sa dam mesaje care eventual sa induca panica in populatie, trebuie sa fim foarte clari in declaratii, dar daca se va ajunge sa depasim indicele de 6 la mie, cu siguranta, impreuna cu DSU, cu toti factorii implicati, vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice", a declarat Bode la Digi24.

Sanctiuni mai dure pentru localurile care incalca restrictiile. Lucian Bode: "Se trece la nivelul urmator si aplicam sigiliul pe locatie"

De asemenea, premierul Florin Citu a declarat luni dimineata ca urmeaza sa poarte discutii cu primarii si prefectii, urmand sa ia o decizie in privinta carantinarii, atat in cazul Capitalei, cat si a altor zone cu o incidenta mare. Premierul a vorbit si despre situatia locurilor de la ATI, tot mai multe unitati medicale fiind la capacitate maxima.

La ora 14.00, la Ministerul Sanatatii va avea loc sedinta pentru modificarea criteriilor de intrare in carantina, la care vor participa reprezentanti DSU, INSP si experti in sanatate publica.

Secretarul de stat Andreea Moldovan a declarat, duminica seara, la Digi24 ca Bucurestiul si judetul Ilfov sunt interconectate si ca de aceea este important sa fie abordate unitar, fiind vorba despre o masa mare de oameni care se deplaseaza, "libertate pe care, incet-incet, nu ne-o vom mai putea permite".

"Bucuresti si Ilfov sunt interconectate. Este important sa fie abordate unitar, e o masa mare oameni care se deplaseaza. Incet-incet, aceasta libertate nu ne-o vom mai putea permite. Trebuie pasi suplimentari. Situatia nu e roz. Colegii zic ca e mult e greu, suntem supraincarcati, suntem in situatia din noiembrie. Am pornit spre 1000 de paturi de terapie peste care adaugam. Situatia in tara nu e linistitoare.

Este un moment in care trebuie sa avem grija. Masurile trebuie luate cat de repede. Mi-e greu sa zic un termen, maine avem sedinta. Aceste masuri vor fi facute publice", a declarat Andreea Moldovan.

CITESTE SI:Romanul recunoscut drept unul dintre cei mai mari experti din lume in boli neuropsihice. A fost numit "cercetatorul anului 2021" in domeniul schizofrenieiStudiile lui Vlad Voiculescu comparativ cu omologii europeni. Ce CV-uri prezinta alti 10 ministri ai Sanatati din tari ale UECand ajung in Romania primele doze de Johnson&Johnson: "Are doua caracteristici care il diferentiaza de celelalte vaccinuri existente"VIDEO FOTO Imagini care taie rasuflarea filmate in Sinaia. Ursi plimbandu-se agale printre masini si oameni intr-o zi turistica plinaTopul celor mai periculoase bombe calorice. Ce contin mancarurile consumate pe repede inainte de foarte multi romani
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă