Ministrul Justiției, nou ATAC la Secția Specială: A fost creată pentru a proteja anumite zone. Pe ce a cheltuit 17 milioane de lei

2 luni in urmă 30

Scandal în coaliție pe tema desființării SIIJ Scandal în coaliție pe tema desființării SIIJ

Stelian Ion a vorbit vineri despre necesitatea desființării Secției Speciale, despre care a spus că ”a fost concepută de Liviu Dragnea pentru a ținti anumiți clienți incomozi”. Ministrul Justiției a explicat că, în trei ani, SIIJ a cheltuit 17 milioane de lei în condițiile în care a întocmit doar șase rechizitorii. 

VINERI, 06 AUGUST 2021, 22:08

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Ministrul Justiției a explicat, vineri, care sunt ”performanțele” Secției Speciale. 

”Dacă vorbim de procurori, au fost cinci, apoi au venit doi, sunt 7. De la înființare, din octombrie 2018, până la finele lunii ianuarie 2021, s-au cheltuit aproximativ 17 milioane de lei, deci o sumă considerabilă, având în vedere că acolo sunt, în perioada aceasta, circa șase rechizitorii. Șase rechizitorii în trei ani, deci o medie de două rechizitorii pe an, niciunul pentru corupție.
Nu e o fabrică de șuruburi să se lucreze pe bandă rulantă, dar faptul că niciun rechizitoriu nu a fost întocmit pentru fapte de corupție în perioada asta ar trebui să ne dea serios de gândit, pentru că această secție a fost concepută de Liviu Dragnea pentru a ținti anumiți clienți incomozi, să spunem așa, și pare că a fost creată și pentru a proteja anumite zone”, a spus ministrul la un post TV. 

Citește și: ”Ministrul Justiției, despre refuzul lui Cîțu de a-i da mai mulți bani la rectificare pentru că e din USR-PLUS: Nu vreau să cred așa ceva”

Potrivit lui Stelian Ion, secția a fost concepută greșit pentru că nu se poate ocupa singură de toate infracțiunile comise de oamenii din sistem: ”Nu poate o singură secție să se ocupe de toate infracțiunile. Au fost trimiteri în judecată pentru infracțiuni de conducere sub influența alcoolului… Repet, niciuna pentru fapte de corupție!”, a mai explicat ministrul.

”Trebuie să vedem instituțional ca DNA să-și recapete competența”, a adăugat Ion. 

Citește și: ”Cum se apără UDMR în scandalul privind desființarea SIIJ: ”Propunerea ministrului Justiției nu prezintă garanții pentru independența judecătorilor”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă