Ministrul Justitiei: "DNA trebuie sa vizeze in continuare marea coruptie. Are toata sustinerea mea"

1 lună in urmă 1

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, afirma ca DNA trebuie sa vizeze in continuare marea coruptie si sa asigurari ca institutia "are toata sustinerea" sa. "Impotrivirea unora fata de desfiintarea SIIJ e dovada ca inca mai sunt incercari de slabire a DNA", sustine el.

"DNA are toata sustinerea mea", a spus Stelian Ion, joi, la bilantul activitatii DNA pentru 2020, conform unui comunicat de presa transmis de Ministerul Justitiei.

El a adaugat ca vrea sa puna capat definitiv "perioadei in care DNA si procurorii anticoruptie au fost tinte permanente ale celor care au vrut slabirea justitiei", iar "impotrivirea unora fata de desfiintarea SIIJ e dovada ca inca mai sunt incercari de slabire a DNA".

Seful DNA sustine ca se acorda o atentie deosebita dosarelor legate de pandemie: "Este inadmisibil sa se gaseasca persoane care sa vrea sa se imbogateasca cand altii mor"

"Chiar si astazi, unii inca mai viseaza la blocarea anticoruptiei si la compromiterea procurorilor. Sunt partenerul DNA in apararea independentei procurorilor si sustin eforturile institutionale de combatere a infractiunilor de coruptie si a celor asimilate coruptiei", a sustinut Stelian Ion.

El considera ca profesionalismul procurorilor DNA poate fi una dintre cele mai solide garantii pentru respectarea drepturilor persoanelor anchetate (magistrati sau alti membri ai societatii), prin recurgerea la procurori anticoruptie specializati. De asemenea, este oportuna reglementarea unor criterii care vor asigura numirea si mentinerea in aceasta structura a unor procurori a caror activitate sa se ridice la cele mai inalte standarde etice si profesionale.

Bilantul DNA pe 2020: sensibil mai putine cauze instrumentate decat in 2019. Procuror-sef: "Am tot pierdut din competenta"

Potrivit ministrului Justitiei, activitatea DNA vizand combaterea coruptiei, din perspectiva speciala, si reforma sistemului judiciar, din perspectiva generala, sunt aspecte foarte importante pentru cetateni, care presupun nu doar masuri legislative si institutionale, dar si evaluari aprofundate si permanente ale modului cum aceste masuri sunt resimtite in realitate.

Citeste si:

Un roman a platit pentru un credit de 180 de euro dobanda de peste 30.000%. Banii au fost imprumutati pentru 30 de zileDrama Gabrielei Sabatini, cea mai frumoasa jucatoare de tenis a anilor 1990Cel mai des intalnita confuzie pe care o fac romanii cand isi asigura locuintaFiul lui Ilie Dumitrescu, trimis in judecata pentru trafic de droguri. Unde a fost prins vanzand cocainaLautari cunoscuti, adusi la audieri de Politie. Schema uriasa de acte false pentru ajutoare financiare in contextul pandemiei de COVID-19
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă