Ministrul justiției din Australia recunoaște că este acuzat pentru viol. Presupusa victimă s-a sinucis anul trecut

1 lună in urmă 1

Ministrul australian al justiţiei Christian Porter a anunţat, miercuri, că el este membrul guvernului de la Canberra care a fost acuzat pentru violarea unei fete de 16 ani, în 1988, într-un caz clasat în ajun de poliţie, acuzație pe care o neagă cu tărie, transmit Reuters, AFP, BBC și Agerpres.

Presupusa victimă a făcut anul trecut o plângere la poliție, dar nu a dat o declarație oficială în care să detalieze acuzația. În iunie, ea s-a sinucis la vârsta de 49 de ani, iar ancheta a fost suspendată.

Dar acuzațiile au fost din nou ridicate după ce, săptămâna trecută, mai mulţi parlamentari australieni din opoziţie au declarat că primiseră o scrisoare din partea prietenilor victimei care conţinea o acuzaţie de viol formulată pe numele unui ministru de sex masculin.

Christian Porter, în vârstă de 50 de ani, a recunoscut că el este persoana care face obiectul acuzaţiilor, însă a precizat că incidentul în cauză nu s-a întâmplat niciodată şi că nu a avut o relaţie sexuală cu femeia implicată.

”Vă pot spune doar că acel lucru nu s-a întâmplat”, a declarat Porter într-o conferinţă de presă desfăşurată la Perth (sud-vestul Australiei), adăugând că ”i se cere să combată ceva care în urmă cu 33 de ani nu s-a întâmplat”.

Christian Porter a adăugat că tot ce știe despre acuzație este din ce a citit în presă. El a mai spus că nu va demisia, dar își va lua două săptămâni de concediu.

Poliţia australiană a afirmat marţi că a clasat cazul privind acuzaţia de viol împotriva unui membru al cabinetului, al cărui nume nu a fost făcut public.

Autorităţile au ajuns la concluzia că nu există dovezi suficiente.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă