Ministrul Justitiei, despre varianta ca magistratii sa fie trimisi in judecata doar cu avizul CSM: "O solutie nefericita. Fara ea nu am fi avut desfiintarea sectiei speciale"

1 lună in urmă 1

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a declarat ca varianta de compromis la care s-a ajuns in Camera Deputatilor in ceea ce priveste proiectul de lege privind desfiintarea Sectiei Speciale este "o solutie nefericita", dar ca in absenta acestei solutii proiectul de desfiintare a SIIJ ar fi fost blocat.

"Din punctul meu de vedere, a fot o solutie nefericita, dar a fost mai bine decat sa ramana SIJ. Sa vedem ce zice Parlamentul. Aceste imunitati nu sunt normale, ele erau specifice mai degraba tarilor fost comuniste", spune Stelian Ion la Digi 24.

Stelian Ion a mai spus ca UDMR a dori in mod ferm garantii si s-a ajuns la varianta ca magistratii sa nu poata fi trimisi in judecata decat cu avizul CSM.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat raport favorabil la proiectul privind desfiintarea SIIJ. Un amendament al lui Iulian Stancu, deputat al minoritatilor, care prevede ca magistratii pot fi trimisi in judecata doar cu incuviintarea CSM a fost admis de Comisia juridica a Camerei. Toate amendamentele PSD au fost respinse.

Citeste si:

Ce salariu trebuie sa ai in urmatorii ani pentru a beneficia de o pensie privata de 2.500 de lei pana la 85 de aniCod galben de vant puternic si ninsori in patru judeteRaspunsul lui Vladimir Putin pentru Joe Biden, dupa ce acesta l-a numit "criminal": "Cine zice, ala e!" Acuzatii dure si din partea KremlinuluiTopul reactiilor adverse la cele patru vaccinuri COVID-19 aprobate in Uniunea Europeana. Tabel comparativFostul baron PSD de Constanta, Nicusor Constantinescu, a primit o noua condamnare: Opt ani de inchisoare cu executare pentru finantarea ilegala a fundatiilor Fantasio si Thalia

Citeste mai multe despre stelian ion siij CSM magistrati

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă