Ministrul Justiției despre scandalul din Bolintin Vale: „Instituțiile trebuie să protejeze cetăţenii, nu să pactizeze cu infractorii”

2 săptămâni in urmă 21

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției Cătălin Predoiu, ministrul Justiției

Răscoala din Bolintin continuă pentru a doua seară la rând. Sute de oameni revoltați au ieșit, din nou, în stradă și cer dreptate după ce un șofer de microbuz a fost omorât cu pietre de membrii unui clan de romi. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a comentat situaţia de la Bolintin Vale.

JOI, 13 IANUARIE 2022, 22:08

SURSĂ: Realitatea AUTOR: REALITATEA.NET

„Ca idee generală, aş vrea să subliniez că România a rezolvat de mult problema convieţuirii interetnice, a respectului drepturilor minorităţilor. Pe de altă parte, încălcarea stării de legalitate poate conduce la astfel de tragedii. În al treilea rând, avem de a face cu un fenomen pe care, nu cred că sunt arogant dacă citez o declaraţie pe care am dat-o chiar în 2011 în care am atras atenţia asupra interlopilor şi a clanurilor de crimă organizată care nu numai că fac inaplicabilă legea, dar calcă în picioare drepturile cetăţenilor. Dacă vreţi, e şi o problemă de suveranitate acolo. În momentul în care legea unui stat nu se mai aplică într-o microcomunitate, într-o comunitate locală, despre ce suveranitate mai vorbim? Noi trebuie să aplicăm legea acolo şi toate instituţiile statului trebuie să concure pentru acest lucru. Dacă parte din aceste instituţii sunt tarate de fenomenul de crimă organizată, de infracţionalitate, lucrurile sunt şi mai grave”, a declarat ministrul Justiţiei, joi seară, la Antena 3.

Predoiu a susţinut că rolul instituţiilor este să protejeze cetăţeni şi nu să „pactizeze” cu infractorii

Oamenii au ieşit din nou în stradă, joi seară, în localitatea Bolintin Vale din judeţul Giurgiu, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de acţiunile pe care autorităţile le întreprind în cazul unei familii despre care localnicii susţin că îi terorizează. Este a doua seară consecutiv când oamenii ies în stradă, după ce un localnic, tatăl a doi copii, a murit după ce a fost lovit în cap cu o piatră de unul dintre membrii familiei pe care localnici o acuză.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă