Ministrul Justiţiei, despre Dosarul 10 august: Să avem răbdare să vedem motivarea! Îmi doresc să avem lumină în acest dosar în România, nu la CEDO

1 lună in urmă 4

„A fost un eveniment nefericit care a starnit emotie, oamenii asteapta raspunsuri si ele trebuei sa vina de la cei care trebuie sa dea raspunsurile. voi incerca sa dau cateva lamuri legate de acest dosar. Este un dosar aflat pe rolul instantelor, eu am fost in Piata Victoriei, am vazut cu ochii mei alaturi de prieteni, rude. Voi incarca sa dau la o parte partea emotionala. Factual o parte din dosarul 10 august a fost clasat definitiv fata de unele persoane, persoane din conducerea jandarmeriei care au fost implicate in evenimentele din acele zile, acest lucru a starnit un val de emotie. Este foarte important sa asteptam motivarea judecatorilor, pana nu vedem motivarea nu puteam sa aveam o imagine de ansamblu, clara a acestei decizii. Solicitarea mea pentru toată lumea este să avem răbdare sa vedem aceasta motivare”, a spus ministrul Justiţiei.

Stelian Ion a mai spus că în ciuda deciziei de clasare, „Dosarul 10 august nu se termina aici”.

„Din acea cauza aflata la DIICOT s-a disjuns o parte catre parchete militare si va trebui sa continue ancheta in special partea cu interactiunea jandarmilor cu populatia. mai sunt persoane care deţineau funcţii executive, nici in privinta lor nu s-a luat o decizie definitiva. Ordonanţa de clasare a fost comunicata unui numar de 16 persoane în conditiile în care au fost sute de plângeri”, a mai spus Stelian Ion.

„Îmi doresc să avem lumină în acest dosar în România, nu la CEDO. O parte din dosar va fi cercetat în cotinuare”, a spus ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

„Potrivit legii ministrul Justitţei nu poate interveni in dosar aflate în curs de soluţionare, in urmarirea penala sau în dosare aflate în judecata. Nu se poote întâmpla acest lucru şi slava Domnului că nu se poate face”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă