Ministrul Justiţiei, apel la magistraţi să se înscrie pentru a ocupa o funcţie de procuror european: Jocurile nu sunt făcute

2 luni in urmă 1

Persoanele interesate să ocupe o funcţie de procuror european delegat în România îşi mai pot depune candidaturile până la data de 7 ianuarie 2021, inclusiv. Dosarele depuse vor fi analizate de Comisia de selecţie, iar rezultatele verificării vor fi publicate pe site-ul Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii şi al Ministerului Public, a transmis Ministerul Justiţiei.

Interviul va avea loc în perioada 25-28 ianuarie 2021, perioadă ce poate suferi modificări în funcţie de numărul candidaţilor şi de modalitatea de desfăşurare a interviului.

Evaluarea candidaţilor se face pe baza aspectelor relevante rezultate din susţinerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat cu privire la experienţa practică relevantă, precum şi a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa profesională.

La finalizarea interviurilor, Comisia de selecţie va selecta candidaţii pentru ocuparea celor 15 posturi de procurori europeni delegaţi, precum şi 5 propuneri de rezervă. Data începerii activităţii în calitate de procuror european delegat în România va fi stabilită urmare procedurilor specifice în cadrul EPPO.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, nu a dorit să precizeze exact câţi candidaţi şi-au depus dosarele până acum, a spus doar că sunt mai puţini de 5, dar a completat că este o practică ca mulţi să-şi depună candidaturile în ultimele zile.

Stelian Ion a făcut apel la magistraţii care s-ar califica pentru funcţia de procuror european să-şi depună candidaturile.

„Îi îndemn să se înscrie la concurs. S-au înscris destul de puțini. Îmi doresc să fie mulți înscriși. Sunt înscriși mai puțin de 5”, a spus Stelian Ion la Hotnews.ro.

Întrebat dacă există o reticență în rândurile procurorilor în sensul în care cărțile nu se joacă chiar corect, ministrul Stelian Ion a răspuns că „este posibil”, dar a dat asigurări că „jocurile nu sunt făcute”.
„100% nu sunt făcute jocurile. Dacă în trecut a existat această percepție, acum nu există acest lucru. Vă spune persoana care va face această selecţie”, a completat Stelian Ion.

Citeşte şi: Ce conţine proiectul de lege prin care ministrul Justiţiei, Stelian Ion, vrea să desfiinţeze Secţia Specială

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă