Ministrul german al sănătății: ”La capătul acestei ierni dure din cauza pandemiei, dorința de a ne vaccina va crește”

3 luni in urmă 1


Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn a anunțat achiziționarea planificată a cinci milioane de doze de vaccin, precizând că se așteaptă la o dorință tot mai mare a oamenilor să se vaccineze împotriva COVID-19, după ce va trece această iarnă ”dură”, anunță Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de HotNews.ro.


”Sunt convins că la capătul acestei ierni dure și dificile din cauza pandemiei, dorința de a ne vaccina va crește”, a afirmat ministrul Jens Spahn la Dessau.


Ministrul german al sănătății a estimat că un vaccin împotriva coronavirusului va fi disponibil cel târziu la începutul anului viitor.


”Poate că vaccinarea ar putea începe totuși la sfârșitul acestui an”, a mai adăugat ministrul german al Sănătății. Acum se lucrează la construirea unor structuri necesare campaniei de vaccinare, fapt care se realizează în cooperare cu guvernul federal, statele federale și cu sectorul medical. „Vrem să fim pregătiți”, afirmă ministrul.


Într-un sondaj Forsa publicat în urmă cu aproape două săptămâni, 40% dintre cei intervievați au declarat că vor să fie vaccinați împotriva COVID-19 cât mai curând posibil. Jumătate dintre respondenți mai degrabă ar mai aștepta, iar 9% dintre cei chestionați refuză vaccinul.


Pentru a sprijini dezvoltarea capacităților de producție, guvernul federal plătește în avans 30 de milioane de euro din prețul de achiziție.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă