Ministrul Finanțelor: Un buget realist, pașaportul pentru accesul la cele 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență / Dacă amendamentele PSD ar fi fost aprobate în bloc, deficitul ar fi atins aproximativ 20%

2 luni in urmă 5

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, susține că bugetul pe 2021, adoptat de Parlament în forma propusă de Guvern, fără niciun amendament, este un buget „robust, realist”, iar atitudinea fiscal-bugetară prudentă din partea Guvernului echivalează cu un pașaport pentru accesul la cele 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență, în vreme ce amendamentele PSD ar fi dus deficitul la aproximativ 20%.

„Prin reducerea deficitului cu 2,6% din PIB, intrăm pe un traiect al ajustării fiscal bugetare în linie cu recomandările Comisiei Europene. O atitudine fiscal bugetară prudentă este necesară și așteptată din partea Comisiei Europene, după ani la rândul în care recomandările de țară nu au fost respectate. Acest comportament responsabil generează încredere, altfel spus este pașaportul României pentru accesul la cele 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență, de care avem atât de mare nevoie pentru dezvoltare”, a scris ministrul Finanțelor pe Facebook, după adoptarea legii bugetului de stat în Parlament.

Nazare le-a mulțumit membrilor Guvernului pentru susținerea proiectului de buget, subliniind că au existat nemulțumiri.

„Important este că am știut să trecem peste ele”, a scris Alexandru Nazare.

Despre amendamentele PSD, ministrul Finanțelor susține că acestea reprezentau 12,8 % din PIB, respectiv 143,3 miliarde.

„Dacă acestea ar fi fost aprobate în bloc, deficitul României ar fi atins aproximativ 20%, dublul deficitului aferent anului 2020, mult peste orice tinta agreata cu partenerii europeni”, a mai scris Nazare, precizând că a reținut și „idei bune” din amendamentele PSD, pe care le va avea în vedere.

Sursa foto: Alexandru Nazare / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă