Ministrul Energiei: Estimez o temperare a preţului la gaz şi la energie electrică din aprilie

1 săptămână in urmă 20

Ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri seară, la Digi24, că se aşteaptă la o scădere a preţului la gaz care va angrena şi o scădere a preţului la energie electrică, în această primăvară.

„Eu estimez, din aprilie încolo, o temperare a preţului la gaz natural, o scădere a preţului la gaz, care, evident, va duce şi la o temperare a preţului la energie electrică. Primăvara şi vara scade consumul, nu va mai fi aşa o presiune pe preţ”, a declarat ministrul Energiei, potrivit news.ro.

Virgil Popescu a precizat că „creşterea exponenţială a preţului gazului natural s-a datorat jocului geo-politic al Federaţiei Ruse, prin Gazprom”. „E complicat să joci la fel într-o perioadă în care nu ai cerere. Vara, consumul scade foarte mult”, a mai spus ministrul.  

Nu e aşteptăm la o scădere a preţului la energie electrică la nivelul anului trecut, este clar că aşa ceva nu se mai poate.

Ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu:

Posibile scumpiri majore la energie din aprilie

Anunțul ministrului Energiei vine în contextul în care prețurile pentru 3,7 milioane de consumatori casnici de energie electrică au crescut începând cu 1 ianuarie. Deocamdată, oamenii nu plătesc aceste prețuri, ci prețul plafonat de stat, eventual și cu o compensare suplimentară a facturii, până la data de 31 martie, potrivit economica.net.

Mecanismul de sprijin expiră însă la 1 aprilie și încă nu se știe dacă va fi prelungit.

Astfel, de la 1 aprilie, dacă legislația nu se schimbă și nici oamenii nu aleg o ofertă concurențială, atunci vor plăti prețuri majorate drastic, cu până la 90%. Noile prețuri vor fi valabile timp de șase luni, până la 1 iulie 2022.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă