Ministrul Educației, precizări importante despre începerea școlii. Ce reguli noi intră în vigoare, din 8 noiembrie

4 săptămâni in urmă 19

Ministrul Educației a făcut precizări importante despre începerea școlii. Ce a anunțat Sorin Cîmpeanu și ce reguli noi intră în vigoare din data de 8 noiembrie.

Ministrul Educației, precizări importante despre începerea școlii

Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână, dar și întreg personalul din instituțiile de învățământ, iar Ministrul Educației a anunțat că primele 9 milioane de teste de salivă o să ajungă în școli în perioada 21-25 noiembrie.

Ministrul a spus că o să fie necesar un instructaj minim pentru efectuarea testelor, instructaj care ar trebui să fie făcut pe de personal medical. Astfel, au fost contractate 70 de milioane de teste, calculate pentru 11 săptămâni.

În contextul începerii cursurilor din 8 noiembrie, Sorin Cîmpeanu a precizat că decizia prezenței fizice aparține Consiliilor de Admimsitrație ale școlilor, criteriul fiind rata de vacconare de cel puțin 60% a personalului. În cazul unităților cu o rată de vaccinare sub 60%, cursurile nu vor putea să fie reluate cu prezență fizică.

Sorin Cîmpeanu a spus că 54% din școli au o rată de vaccinare de cel puțin 60%, însă că există unități de învățământ cu rate de vaccinare de 12%, de 27% sau un liceu sanitar cu o o rată de vaccinare de 37%. Există însă și licee bucureștene cu rate de 80& și peste, a mai spus ministrul.

”Școlile și grădinițele cu rata de vaccinare sub 60% încep în format online”

Sorin Cîmpeanu, a anunțat azi modul în care vor funcţiona şcolile începând de luni, 8 noiembrie, în condiții care vor ține cont de pandemia de Covid-19. Astfel, Astfel, acesta a anunţat că școlile și grădinițele din România, atât cele publice, cât și cele private, vor începe cursurile cu prezență fizică, de luni, 8 noiembrie, doar dacă personalul didactic are o rată de vaccinare anti Covid-19 de cel puțin 60 %. De altfel, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat deja o centralizare cu rata de vaccinare a personalului angajat în fiecare școală și grădiniță din Capitală.

În plus, Sorin Cîmpeanu a spus că a semnat şi a trimis la Monitorul Oficial cele două ordine de ministru ce reglementează structura anului şcolar şi micşorează numărul de note necesar încheierii mediei elevilor.

„1,8 milioane de elevi vor începe școala fizic, este o cifră estimativă, din cei peste 2,9 milioane de elevi și preșcolari. Școlile care au o rată de vaccinare sub 60 la sută vor începe școala în sistem online”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește Capitala, 441 de școli au rata de vaccinare a personalului angajat sub 60%.

“Începând de astăzi, rata de vaccinare la nivelul fiecărei unități de învățământ va fi afișată pe site-ul fiecărui ISJ/ISMB.

Reamintesc că elevii claselor a VIII-a au cu o teză mai puțin iar cei din clasele de liceu, de la patru teze câte aveau, ajung la trei teze, cu excepția celor din învățământul profesional care aveau deja trei teze. Am transmis în teritoriu.

Este pregătit pentru semnare al treilea ordin care se referă la modalitatea de începere a școlii. Școala va începe pentru toți elevii și pentru toți copiii din grădiniță în data de 8 noiembrie, mă refer aici la învățământul de stat și învățământul privat.

Este în curs de derulare ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care se propune modificarea ordinului ministrului Educației și Ministrului sănătății în acest sens. (..).

”Am solicitat Ministerului Sănătății sprijin pentru elaborarea unei proceduri de administrare a acestor teste pe bază de salivă în așa fel încât această procedură să poată să fie diseminată către toate școlile din România pe parcursul săptămânii viitoare pentru ca imediat ce vor ajunge testele, personalul din învățământ să știe în ce fel se vor administra aceste teste.”

The post Ministrul Educației, precizări importante despre începerea școlii. Ce reguli noi intră în vigoare, din 8 noiembrie appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă