Ministrul educației: Peste 65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe primul semestru

1 lună in urmă 19


Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a declarat joi că, potrivit estimărilor, peste 65.000 de elevi ar putea să rămână cu situația școlară neîncheiată pe primul semestru, informează Agerpres.


Ministrul educației a precizat că acești elevi au ajuns în această situație din cauza faptului că, din diferite motive, nu au putut participa la procesul de educație.


”Avem o serie de date care nu sunt într-o armonie perfectă. Ultimele raportări ne arată peste 65.000 de elevi estimaţi, subliniez, estimaţi, ca fiind în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pe primul semestru” , a spus Sorin Cîmpeanu.


”Deci, evident că aceşti elevi au ajuns în această situaţie din cauza unor factori care au împiedicat participarea la procesul de educaţie”, a precizat Sorin Cîmpeanu la masa rotundă ”Cum începem şcoala?”, organizată de Salvaţi Copiii România.


Ministrul educației a dezvăluit că 280.000 de elevi au anunțat că nu au avut acces la echipamente IT și la internet.


Avem raportări de 280.000 de elevi, care spun, sunt declaraţii proprii, că au avut dificultăţi în acces la echipamente IT şi la Internet

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației:

Ministrul educației a anunțat că va verifica situația celor 280.000 de elevi, după ce anul trecut, în luna aprilie, 230.000 de copii au transmis că nu au acces la echipamente sau tehnologie. Ulterior, Ministerul Educaţiei a făcut o achiziţie de 250.000 de tablete, iar problema ar fi trebuit să fi fost rezolvată.


"Şi, totuşi, separat de aceştia, au apărut alţi 280.000 de elevi care au declarat că nu au avut acces la învăţarea online din cauza lipsei de echipamente sau din cauza lipsei de acces Internet”, a declarat Sorin Cîmpeanu.


”Acest lucru ar trebui să fie verificat, una din explicaţii ar fi aceea că în prima etapă au declarat că au acces la echipamente aceia care, fiind doi sau trei în casă, au avut un singur echipament sau au avut echipamentul părinţilor.


O altă explicaţie, îmi pare rău că trebuie s-o spun, dar nu cred că are rost să ascundem nici lucrurile care sunt, să spunem, în dezavantajul ministerului, nici al şcolii, dar nici al elevilor, care, deşi au acces, aflând că există posibilitatea de a avea o tabletă sau un laptop în plus... ”dacă se poate, de ce nu?””, a adăugat Sorin Cîmpeanu.


Cu acest prilej, Sorin Cîmpeanu a anunțat că ministerul educaţiei va primi pe 4 februarie, prin proiectul ROSE, 60.000 de laptopuri şi sunt în derulare şi contracte de achiziţie pentru videocamere şi table interactive.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă