Ministrul Educației: Nu voi fi de acord cu închiderea școlilor în București, până la pragul de 6 la mie

1 lună in urmă 4

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, duminică, că nu vede de ce s-ar pune în discuție luni, 15 martie, închiderea tuturor școlilor din București, „atâta vreme cât suntem, și sperăm cu toții sa rămânem, departe de pragul de 6/1000 în București”, potrivit Edupedu.ro.

„Până la pragul legal stabilit de 6/1.000, în calitate de Ministru al Educației, nu voi fi de acord cu închiderea școlilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a făcut aceste precizări în urma informațiilor apărute în spațiul public, potrivit cărora luni ar putea avea loc o ședință în care să se discute despre condițiile în care s-ar putea închide unități de învățământ, ca urmare a creșterii cazurilor de COVID.

Și prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, duminică, la Digi 24, că școlile din București vor funcționa în continuare ca și până acum și a negat că luni va avea loc o ședință în care să se discute despre închiderea unităților de învățământ.

„Nu este programată nicio ședință pentru mâine (luni – n.r.). Săptămâna trecută au fost ședințe de Comitet de Urgență punctuale pentru școli, așa cum prevede și Ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății: în momentul în care apar cazuri de COVID în unele școli, DSP propune suspendarea cursurilor”, a declarat Alin Stoica la Digi 24.

Prefectul Capitalei a precizat că, în momentul în care vor apărea cazuri de infectări cu coronavirus în școli, DSP va propune suspendarea cursurilor.

„Lucrurile de genul acesta sunt cotidiene. Se poate întâmpla și mâine, de exemplu, ca DSP să propună închiderea unei școli unde sunt cazuri de COVID, dar acum, în momentul acesta, nu este programată niciun fel de ședință și în niciun caz nu a fost programată vreo ședință prin care să se dispună suspendarea cursurilor pentru toate școlile. Nu! Rămânem în scenariul pe care îl știm cu toții”, a precizat Alin Stoica.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă