Ministrul Educației: "În mod sigur școlile și grădinițele cu rata de vaccinare peste 60% a personalului încep cursurile fizic"

4 săptămâni in urmă 23

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 10:36

111 citiri

Comitetul Național pentru Situații de urgență s-a întrunit, vineri, 5 noiembrie, cu puțin timp înainte de ora 10.00, pentru a stabili condițiile în care se deschid școlile luni, 8 noiembrie.

După adoptarea hotărârii CNSU va fi emis un ordin de ministru.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat deja că, în mod sigur, școlile și grădinițele cu rata de vaccinare peste 60% a personalului încep cursurile fizic, celelalte online.

Criteriul se referă la rata de vaccinare la nivelul fiecărei școli și grădinițe, care se va actualiza vineri, 5 noiembrie, considerată zi de referință. Când se depășește pragul de 60%, acea școală va intra în regim de prezență fizică.

Elevii de clasa a opta vor avea o teză mai puțin, iar cei de liceu la fel, a precizat

Cîmpeanu, iar clasele V-VII vor avea teze la matematică și română.

Ordinele de ministru au fost semnate și transmise la Monitorul Oficial.

Al treilea ordin este pregătit pentru începerea școlii în 8 noiembrie.

În București aproape 70% din școli aveau rata de vaccinare peste 60%. Vineri se va actualiza lista.

Rata de vaccinare este cea mai mare în rândul liceelor, apoi urmează grădinițele și pe ultimul loc sunt școlile gimnaziale.

Toate inspectoratele școlare județene au afișat rata de vaccinare din fiecare școală și grădiniță.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în cursul zilei de vineri, se vor stabil exact condiţiile pentru reluarea cursurilor începând de luni, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că prezenţa fizică la ore la fi strict condiţionată de rata de vaccinare în fiecare unitate de învăţământ.

Măsurile concrete trebuie decise de către specialiştii din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Ulterior, trebuie completat Ordinul comun semnat de către miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei şi care vizează derularea cursurilor.

Potrivit lui Cîmpeanu, în urma discuţiei cu specialiştii, cu reprezentanţii salariaţilor, dar şi cu cei ai elevilor, se are în vedere un prag de vaccinare de 60% pentru permiterea derulării cursurilor cu prezenţă fizică.

Din păcate, doar 54% dintre unităţile de învăţământ preuniversitar – de stat şi private – aveau, până vinerea trecută, rata de vaccinare mai mare de 60%. În restul unităţilor, prezenţa fizică va fi imposibilă, până când va fi atinsă rata de vaccinare.

Citeste si:

Autoritățile așteptate să anunțe vineri condițiile pentru reluarea cursurilor. Prezenţa fizică, strict condiţionată de rata de vaccinare a personalului

Autorităţile urmează să stabilească exact şi să anunţe, în cursul zilei de vineri, condiţiile pentru reluarea cursurilor începând de luni când se încheie vacanţa. Aşa cum a anunţat...

Klaus Iohannis anunță noul criteriu luat în calcul pentru reluarea fizică a cursurilor în școli. ”Vacanţa nu va fi prelungită”

Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, 4 noiembrie, că vacanţa elevilor nu va fi prelungită, iar cursurile se vor relua fizic, în limita posibilităților. Şeful statului anunţă, însă,...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă