Ministrul Educaţiei: În 141 de şcoli nu se susţine simularea la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a

3 săptămâni in urmă 2


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în 2,5% din şcolile din România nu se desfăşoară astăzi simularea Evaluării Naţionale, acest lucru urmând să se întâmple de îndată ce localităţile în care funcţionează aceste şcoli vor ieşi din carantină, transmite Digi24.


Sorin Cîmpeanu a precizat că din cele 5.576 de școli, un număr de 141 școli nu vor putea organiza simularea pentru Evaluarea Națională, aflându-se în zone carantinate. "Este vorba despre 2,5% din numărul de școli", a spus ministrul, după o întâlnire a conducerii PNL.


Sorin Cîmpeanu a amintit că sunt 144.000 de elevi de clasa a opta care dau simularea și că cei care nu pot susține acum acest examen o vor face după ce localitățile în care învață vor ieși din carantină.


"Școlile nu se închid, pentru că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat. Avem 20 de zile de vacanță, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2-11 aprilie și 10 zile pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Cele două săptămâni de vacanță suplimentare se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică", a adăugat ministrul.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă