Ministrul Educației a anunțat primele măsuri în cazul profesorului din Piatra Neamț, acuzat că a hărțuit o elevă. ”Toleranță zero”

1 lună in urmă 42

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți seară la Digi24 că a directoarea adjunctă a Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida din Piatra Neamț a fost demisă, pentru că i-a luat apărarea profesorului de matematică, acuzat de o elevă de la seral că a hărțuit-o, i-a trimis mesaje indecente și apoi a amenințat-o.

”Avem toleranță zero pentru astfel de comporamente. Directoarea adjunctă
Mihaela Zachman a fost demisă, pentru că i-a luat apărarea profesorului și i-a găsit o vină elevei că s-a înscris la o clasă de mecanică. Este absolut inadmisibil. Profesorul este cercetat disciplinar și cred că va fi suspendat de la cursuri. E normal”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cristian Pipirigeanu predă matematică la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Piatra Neamț. I-a transmis elevei că „la mate nu am pus niciodată 2 și 3 la elevele frumoase. Cel puțin nota 6, întotdeauna”.

„Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-a scris profesorul elevei, într-o zi din ultimul octombrie. Așa începe relatarea cazului descoperit de Rise Project. Un profesor de 45 de ani, o elevă la seral de 21 de ani și dialoguri nepotrivite pe chatul de Facebook.

Eleva a mers să-l reclame la directoarea școlii și a cerut să fie mutată în alt liceu, ca să nu mai fie nevoită să meargă la orele de matematică ținute de profesorul Pipirigeanu.

Directoarea adjunctă a liceului a trimis-o să facă plângere la Poliție. Mihaela Zachman, directoarea adjunctă a liceului, a decis să nu ia măsuri și i-a declarat jurnalistului care a contactat-o în legătură cu acest subiect că incidentul nu e problema școlii și că hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta unității de învățământ. Zachman a mai spus că fata e majoră și ar trebui să se apere singură.

S-a cerut înscrisă la o clasă de mecanică, o clasă plină de băieți, cam ciudată dorința ei… Fătucă dragă, este o clasă de băieți acolo, nu prea s-ar potrivi cu sexul dumitale. O fată singură într-o clasă cu băieți și bărbați? Noi avem profil și de textile, un profil care s-ar potrivi cu mult mai bine pentru viitorul profesional al unei tinere”

Directoarea adjunctă a liceului, Mihaela Zachman:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă