Ministrul Educatiei: 50% din cadrele didactice s-au vaccinat impotriva COVID-19

1 lună in urmă 1

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat, luni, ca 50% din cadrele didactice s-au vaccinat deja, iar cei care vor dori vor putea sa se vaccineze in centrele dedicate si dupa data limita de 10 martie.

Sorin Cimpeanu a declarat, in cadrul unei emisiuni la Digi 24, ca 58.000 - 59.000 de persoane din invatamant, care si-au declarat disponibilitatea de vaccinare, s-au imunizat deja, majoritatea fiind cadre didactice.

"Suntem deja la 33% astazi din personalul din invatamant, care sunt 350.000 de persoane, iar daca ne raportam la cadre didactice, suntem la 50% din cadre didactice vaccinate. In conditiile acestea, sunt optimist ca vom putea avea o siguranta sanitara in scoli care sa ne permita sa organizam examenele nationale", a afirmat ministrul Educatiei.

Acesta a precizat ca profesorii care vor dori vor putea sa se vaccineze si peste cifra de 60.000 anuntata initial, dar si dupa data de 10 martie, cand se va incheia campania pentru personalul din invatamant.

CITESTE SI:

A murit liderul trupei Cargo, Adi Barar. Era in stare grava la terapie intensiva, infectat cu coronavirusRestrictiile de circulatie dupa ora 22.00 si declaratia pe proprie raspundere ar putea fi reintroduse. Ultimele intentii ale GuvernuluiVal de reactii dupa interviul acordat de Meghan Markle. Inclusiv Serena Williams a facut un comentariuTatal Catalinei Ponor, arestat dupa ce a batut doi politisti din ConstantaCiprian Marica, atac la Beatrice Mahler: "Bai, dar voi, directori de spitale, sefi sau doar medici, cand mai munciti daca toata ziua sunteti la televizor?"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă