Ministrul Eduard Novak se antrenează în Bulgaria pentru Jocurile Paralimpice » Motivul e incredibil: în România nu are unde!

2 luni in urmă 184

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 august 2021, 11:23 / Actualizat vineri, 13 august 2021 11:45

Fără un velodron modern în România, ministrul Eduard Novak se pregătește pentru Jocurile Paralimpice în Bulgaria, în orașul Plovdiv.

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, se pregătește pentru Jocurile Paralimpice, care se vor desfășura în perioada 24 august - 5 septembrie. La Tokyo, Novak va participa atât la proba de velodrom, cât și la cea pe șosea.

Totuși, demnitarul nu are unde să se antrenze în România, fiind nevoit să meargă tocmai până la Plovdiv pentru a găsi un velodrom optim.

Eduard Novak se antrenează în Bulgaria pentru Jocurile Paralimpice

„La Izvorani suntem cei care reprezintă atletismul şi tir cu arcul, judo se află în momentul de faţă în izolare la Cluj-Napoca şi ciclismul în Bulgaria, la Plovdiv. Respectăm regulile impuse de organizatorii Jocurilor Paralimpice de la Tokyo şi avem această perioadă de 14 zile de stat în bula sanitară. 

Echipa de ciclism se va afla în zona de bulă în Bulgaria, pentru că doar acolo au velodrom şi au şi şosea pentru exersarea tehnicilor lor înainte de a pleca spre Tokyo”, a declarat Ciprian Anton, șeful delegației sportivilor români, conform Agerpres.

Eduard Novak are experienţa mai multor ediţii ale Jocurilor Paralimpice şi finalizate cumva cu succes. Este un exemplu de voinţă pentru noi. Noi ne încărcăm cumva pozitiv şi nu vreau să sune pompos, dar ne bucurăm şi pentru noi este o onoare să mergem împreună la această competiţie - Ciprian Anton

Singurul velodrom din România e într-o stare deplorabilă

În România, condițiile de antrenament nici nu există. Singurul funcțional din țară, velodromul Dinamo este construit în anii '50 și mai este folosit din când în când doar de elicopterele SMURD ale Spitalului Floreasca, pe post de spațiu de aterizare. Construcția din ciment e într-o stare precară, iar betonul pare sub standardele din ciclismul actual, măcinat, cu gropi și plăci desprinse.

FOTO Imagini de la Velodromul Dinamo

În 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra, Carol-Eduard Novak a adus prima medalie de aur din istoria României. Atunci, el a stabilit un nou record mondial la ciclism, în proba de pursuit.

CV Eduard Novak

  • medalie de aur obținută la Jocurile Paralimpice de la Londra 
  • record mondial; 4.000 m pistă (2012) 
  • medalie de argint obținută la Jocurile Paralimpice de la Beijing - contratimp individual (2008) 
  • medalie de argint obținută la Jocurile Paralimpice de la Londra - contratimp individual (2012) 
  • la patinaj viteză: 25 titluri naționale, 35 recorduri naționale 
  • la ciclism: 5 titluri mondiale, 13 medalii de argint și 5 medalii de bronz la Campionatele Mondiale - a fost președintele Federației Române de Ciclism (2013-2020) 
  • a fost președintele echipei de ciclism Novak CyclingTeam 
  • vicepreședintele Uniunii Cicliste din Balcani 
  • membru al Uniunii Cicliste Internaționale

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO Povestea de la Tokyo care a ajuns virală » Un campion olimpic era să rateze concursul: cine l-a salvat + gestul superb făcut după finală

Playtech: BOMBĂ! Cu ce televiziune a semnat Florin Călinescu! Le dă lovitura de grație celor de la Pro TV


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă