Ministrul Economiei: Trebuie să facem economii peste tot unde se poate. Am putea avea buget săptămâna viitoare

1 lună in urmă 1

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat la Digi24 că nu este exclus ca săptămâna viitoare să avem un buget pe 2021. Acesta a precizat că ministerul pe care-l conduce are în derulare mai multe scheme care sunt blocate pe partea de plăți. Mai mult, Năsui susține că Guvernul nu poate acorda niciun fel de majorări, pentru că e important ca deficitul să scadă. 

"Aș vrea bani pentru economie, avem multe lucruri de plata si unde statul roman trebuie sa-și faca datoria. Nu e o muncă ușoară să încerci să ajustezi toate lucrurile ca să încadrezi într-un deficit pe care l-ai promis Comisiei Europene ca să nu scadă și riscul de țară, să nu crească dobânzile. E o problema care există adesea în economie, de dorințe nelimitate, dar de resurse limitate. Întrebare e cum prioritizezi cu resursele acelea și asta e exemplul bugetar pe care-l avem acum în față, ceva trebuie să cedeze. Dacă mâine Guvernul spune că dăm la toată lumea de toate, nu le facem niciun favor, banii aia tot ai noștri sunt, doar că printr-o putere de cumpărare mai scăzută. Trebuie să scădem acest deficit și să facem economii peste tot unde se poate", a declarat Ministrul Economiei, la Digi24.

Claudiu Năsui nu a dat un răspuns precis cu privire la data în care vom avea buget pe 2021, însă a precizat că după felul în care decurg lucrurile, nu este exclus să fie prezentat chiar saptămâna următoare.

"Am putea avea buget săptămâna viitoare după cum arată lucrurile. Pe noi ne încurcă foarte tare, avem câteva scheme care se derulează, însă în momentul acesta blocajul vine pe parte de plăți. Acesta e principalul factor de frânare. Avem mai multe dosare pe care ar trebui să le plătim, dar nu avem suficiente credite bugetare. Acum suntem pe 840 de dosare pe zi, cu plățile suntem frânați, nu avem dreptul legat să facem aceste plăți, pentru că nu avem buget. Celor care asteapta să-și ia banii de la stat le spunem ca facem tot posibilul ca ei să-și vadă banii cât mai repede. Dosarele în curs se vor plăti cu prioritate, când sosesc banii prioritizăm să se facă plata", a mai spus Năsui.

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă