Ministrul Economiei: Prioritatea zero este să deblocăm schemele de ajutor, să dăm drumul la bani în economie/ În momentul în care sănătatea românilor nu este pusă în pericol, deschidem restaurantele

1 lună in urmă 1

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat, joi seara, că prioritatea zero a ministerului este deblocarea schemelor de ajutor, pentru a da drumul la bani în economie, și că doar atunci când epidemiologii vor spune că sănătatea oamenilor nu va fi pusă în pericol vor fi deschise restaurantele și celelalte activități care țin de industria HoReCa.

„Statul, care până acum, timp de 30 de ani, a fost parte la profit sau a luat impozite și a colectat biruri în perioade în care mergea bine economiei, acum trebuie să fie acolo, să ușureze povara asupra lor și să ajute economia”, a spus Claudiu Năsui la Antena 3.

Năsui a spus că „prioritatea zero” a ministerului este deblocarea schemelor de ajutor, „să dăm drumul la bani în economie”.

„Am făcut totul transparent și o voi face în continuare”, a spus Năsui.

Ministrul a explicat că sunt foarte multe cereri, mai multe decât pot procesa sistemul și funcționarii actuali și că a cerut de la Autoritatea pentru Protecția Consumatorului 65 de funcționari care să proceseze, în agențiile regionale, mai multe astfel de cereri de finanțare.

„Funcționarii care lucrează pe schemele acestea (…) sunt excedați în momentul acesta, au un volum de muncă foarte mare”, a mai spus Năsui.

Întrebat când vor fi deschise restaurantele și alte activități din domeniul HoReCa, ministrul Economiei, nu a dat un termen, susţinând că decizia aparţine specialiștilor epidemiologi.

„În momentul în care sănătatea românilor nu este pusă în pericol, deschidem tot, eu îmi doresc să fie lucrul acesta cât mai rapid, dar trebuie să ascultăm de ei (de epidemiologi, n.r.)”, a afirmat Năsui.

Claudiu Năsui a declarat că va avea mai multe întâlniri cu mediul de afaceri pentru a stabili cum poate fi îmbunătățită schema de ajutor pentru industria organizatoare de evenimente și pentru industria ospitalităţii, o soluție fiind adăugarea unor noi coduri CAEN.

Sursa foto: Pixabay

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă