Ministrul Economiei: Industria naţională de apărare reprezintă un domeniu strategic în economia naţională. În contextul conflictului din Ucraina, se impun acţiuni concrete în vederea protejării intereselor naţionale

4 zile in urmă 20

Ministrul economiei, Florin Spătaru, afirmă, miercuri seară, că industria naţională de apărare reprezintă un domeniu strategic în economia naţională şi, în contextul conflictului din Ucraina, se impun acţiuni concrete în vederea protejării intereselor naţionale. Guvernul a aprobat, miercuri, o Ordonanţă de Urgenţă privind ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică de produse/servicii în domeniile apărarii şi securităţii şi a suplimentat bugetul Ministerului Economiei, relatează news.ro.

„Două decizii importante care susţin industria de apărare a ţării au fost aprobate în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi: Hotărârea Guvernului privind suplimentarea bugetului Ministerului Economiei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022 şi OUG privind ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică de produse/servicii, a contractelor sectoriale şi a acordurilor cadru atribuite în domeniile apărării şi securităţii”, a transmis, miercuri seară, ministrul Economiei.

Florin Spătaru afirmă că ”industria naţională de apărare reprezintă un domeniu strategic în economia naţională”.

”În contextul conflictului din Ucraina, se impun acţiuni concrete în vederea protejării intereselor naţionale, inclusiv prin acţiuni de asigurare a unor capacităţi de producţie şi/sau servicii pentru apărare de interes strategic pentru securitatea naţională”, a mai transmis ministrul.

Guvernul a aprobat, miercuri, o Ordonanţă de Urgenţă privind ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică de produse/servicii în domeniile apărarii şi securităţii şi a suplimentat bugetul Ministerului Economiei.

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă