Ministrul Dezvoltării: Se vor construi 138 de creşe

2 luni in urmă 14

  • 138 de creşe vor fi construite în România cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării.
  • Primele contracte vor fi semnate anul viitor.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a comunicat, joi, că a aprobat finanțarea construcției a 138 de creșe. Potrivit ordinului de ministru, în toate comunele din fiecare județ poate fi ridicată cel puțin o nouă creșă, dar astfel de instituții pot fi amenajate și în orașe mai mici sau chiar în zonele rurale.

În prezent, în România există doar 386 de creşe. În prima fază a programului, a fost aprobată construirea unei creşe în fiecare municipiu din ţară şi a două clădiri de creşe în municipiile care au peste 100.000 de locuitori. Proiectele vor fi realizate în funcţie de solicitările primăriilor din ţară.

„În total există 47 de cereri aprobate, cu documentaţia completă depusă. Dintre acestea, sunt patru judeţe (Covasna, Galaţi, Satu-Mare şi Sibiu) unde fiecare municipiu a depus cerere şi a adus documentaţia necesară. Urmează ca, pentru celelalte 91 de finanţări aprobate, autorităţile locale să trimită, în termen de 60 de zile, documentaţia necesară pentru a putea fi demarată procedura de construcţie a creşelor”, a susținut ministrul Cseke Attila.

Ordinul de ministru permite construcţia unor creşe noi în 102 municipii din toată ţara şi în sectoarele Capitalei, dacă autorităţile locale depun, şi pentru cele 91 de proiecte aprobate, cerere completă în acest sens, incluzând terenul disponibil pentru construcţie şi justificarea numărului de copii pe baza indicilor de natalitate.

„Dezvoltarea reţelei de creşe trebuie să fie demarată unitar, în toată ţara, de aceea am aprobat una sau două creşe construite pentru fiecare municipiu, în funcţie de numărul locuitorilor. În urma ordinului emis astăzi, poate fi demarată procedura, acolo unde autorităţile locale sunt partenere în acest proiect”, a mai spus ministrul Dezvoltării.

Alte 110 creşe eficiente energetic vor fi construite prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

The post Ministrul Dezvoltării: Se vor construi 138 de creşe appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă