Ministrul de Interne: La acest moment nu sunt prefigurate noi restricții

1 lună in urmă 29

Lucian Bode, ministrul de interne, a anunţat că la sediul ministerului a avut loc o şedinţă în care s-a analizat posibilele efecte ale tulpinii noi de COVID, dar la acest moment nu sunt prefigurate noi restricţii, informează Digi24.

„La acest moment, nu sunt prefigurate noi restricţii. Fac această precizare pentru că s-a vehiculat mult în spaţiul public problematica impunerii unor noi restricţii pe teritoriul României”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul de interne a precizat că la sediul MAI a avut loc o şedinţă a grupului tehnico-ştiinţific cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, epidemiologi, experţi în zona de sănătate publică cu privire la noua tulpină

„În urma discuţiilor avute, prioritatea noastră principală este de a analiza îndeaproape posibile efecte ale noii tulpini, de adaptare a măsurilor adoptate pentru combaterea acesteia şi implicit de a informa celelalte organe abilitate pentru a lua măsuri la timp, pentru a nu risca răspândirea unei astfel de infectări în rândul populaţiei”, a spus Lucian Bode.

Noua tulpină COVID a generat mai multe restricţii în Uniunea Europeană. De asemenea, noua tulpină COVID a ajuns şi în România.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă