Ministrul de Interne, despre carantinarea Capitalei: Decizia nu se va lua doar pe baza indicelui de infectare 

1 lună in urmă 5

 Nu trebuie să dăm mesaje care eventual să inducă panică în populaţie / Foto: Inquam PhotosLucian Bode: Nu trebuie să dăm mesaje care eventual să inducă panică în populaţie / Foto: Inquam Photos

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat, luni, că decizia ca Bucureştiul să intre în carantină nu se va baza doar pe coeficientul de 6 infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

LUNI, 22 MARTIE 2021, 10:40

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

"Nu doar indicele conduce la această decizie. Specialiştii spun foarte clar: sunt mai mulţi factori, printre care şi acest indice de peste 6 la mie, care pot conduce la o astfel de decizie. Aşadar, nu trebuie să ne grăbim, nu trebuie să dăm mesaje care eventual să inducă panică în populaţie, trebuie să fim foarte clari în declaraţii, dar dacă se va ajunge să depăşim indicele de 6 la mie, cu siguranţă, împreună cu DSU, cu toţi factorii implicaţi, vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice", a declarat Lucian Bode.

Reamintim că, duminică, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că nu exclude varianta ca, după depăşirea incidenţei de 6 la 1.000 de locuitori, Capitala să intre în carantină şi „foarte probabil” una dintre măsuri va fi ca bucureştenii să iasă din casă cu declaraţii pe proprie răspundere. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă