Ministrul de interne critică intervenția polițiștilor la Pitești cu o greșeală: „Zdruncinează încrederea în Poliția Română”

3 săptămâni in urmă 10


Ministrul de Interne, Lucian Bode, numește regretabil cazul de la Pitești în care un bărbat de 63 de ani a decedat prin asfixiere după ce a fost în timp după ce polițiștii l-au trântit la pământ și au încercat să îl imobilizeze.


În încercarea de a exprima părerea de rău despre incident, ministrul Bode a faultat însă puțin limba română.


„E regretabil ce s-a întâmplat vineri. Pentru mine, ca ministru, orice misiune încheiată tragic e o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică care zdruncinează (sic!) încrederea românilor în Poliția Română", a afirmat Lucian Bode, la finanlul ședinței de Birou Executiv al PNL.


Ministrul a dat asigurări că polițiștii implicați vor răspunde pentru faptele lor.


„Cei vinovați vor plăti. Un lucru să fie foarte clar: fiecare răspunde pentru faptele sale!", a completat Bode.


Doi poliţişti au fost reținuți duminică, după ce raportul medico-legal a indicat „moarte violentă”, în cazul bărbatului de 63 de ani care a intrat în conflict cu forţele de ordine, într-o autogară din Piteşti. Ei vor fi prezentați luni în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.


Bărbatul de 63 de ani a murit vineri în fața Autogării de Sud din Pitești, după ce a fost pus la pământ de trei polițiști. Bărbatul refuzase inițial să iasă de pe o terasă unde izbucnise un incendiu și se certa cu oamenii legii, când a fost dat cu capul de pământ de unul dintre aceștia. Alți doi agenți s-au urcat cu picioarele pe el. La puțin timp, bărbatul a intrat în stop-cardiorespirator și a murit. Scena a fost filmată și publicată de site-ul epitesti.ro.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă