Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, vine în vizită la București. Se întâlnește cu Bogdan Aurescu și Kelemen Hunor

2 luni in urmă 1

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, vine astăzi în vizită la București, unde se va întâlni cu ministrul român, Bogdan Aurescu, potrivit agendei publice a MAE.

”Un guvern nou la București, noi speranțe pentru relațiile româno-ungare. Plec la București”, a scris Szijjártó pe Facebook în această dimineață.

De asemenea, ministrul maghiar de Externe se va întâlni și cu vicepremierul Kelemen Hunor, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Nu e clară în acest moment agenda întâlnirilor oficialului maghiar, dat fiind că la ultima vizită la București ministrul Aurescu a cerut stoparea programului economic derulat de guvernul de la Budapesta în Transilvania până la un acord formal al României. Programul economic al guvernului Viktor Orban a continuat însă, în ciuda cererilor Bucureștiului.

În plus, Szijjártó a anunțat public la începutul acestei luni că obiectivul său este ca serviciile de informaţii civile maghiare să fie cele mai puternice din Europa Centrală. Serviciul maghiar de informații externe este în subordinea lui Peter Szijjártó.

Reamintim că vicepremierul Kelemen Hunor a făcut în 19 decembrie 2020 o vizită la Budapesta, în pline negocieri pentru crearea noului guvern de coaliție din care face parte și UDMR. (Foto: Péter Szijjártó / Facebook)

Citește și:

Ministrul ungar de externe: Obiectivul este ca serviciile de informaţii civile maghiare să fie cele mai puternice din Europa Centrală
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă