Ministrul Culturii spune că România are 3 nominalizări la Oscar, numărând și filmul din Bosnia

3 săptămâni in urmă 1


Printru-un mesaj publicat pe pagina sa de pe o rețea socială, Bogdan Gheorghiu, ministrul culturii, a transmis felicitări echipelor filmelor „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, dar și celui din Bosnia și Herțegovina, „Quo vadis, Aida?”, pentru nominalizările obţinute la ediţia de anul acesta a premiilor Oscar.


„Felicit întreaga echipă a filmului Colectiv, regizat de Alexander Nanau, pentru nominalizarea la premiile Oscar 2021 în cadrul a două categorii: cel mai bun lungmetraj documentar şi cel mai bun lungmetraj internaţional”, a scris demnitarul.


Acesta a felicitat apoi și echipa filmului din Bosnia și Herțegovina, „Quo vadis, Aida?”, menționând că pelicula este produsă de Cristian Nicolescu, iar România a asigurat finanțare prin CNC la acesta.


Filmul documentar ”Colectiv” a fost luni, 15 martie 2021, nominalizat la două categorii (Film internațional și Documentar) printre cele 5 filme de la ambele categorii care vor concura pe 25 aprilie pentru statueta de aur.


În cei 65 de ani de când țările trimit propunerile lor pentru Oscar, doar trei documentare prinseseră nominalizări la Film internațional. Colectiv va fi, în 2021, cel de-al patrulea documentar din istorie care se bate, la Film internațional, pentru o statuetă de aur.

A treia nominalizare pentru România


Ministrul Gheorghiu a completat: „O altă nominalizare pentru cel mai bun lungmetraj internaţional aparţine filmului „Quo vadis, Aida?”, producător Cristian Nicolescu - o coproducţie internaţională la care România a asigurat finanţare prin CNC. Astfel, România are trei nominalizări pentru una din cele mai importante distincţii ale cinematografiei: Oscar! Succes!”.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă