Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, despre incertitudinile cu privire la concerte si festivaluri: "Predictibilitatea e problema numarul unu"

1 lună in urmă 1

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, afirma ca va inainta Institutului National de Sanatate Publica o propunere pentru ca festivalurile si evenimentele culturale sa se poata desfasura in siguranta.

"Predictibilitatea este in acest moment problema numarul 1. Noi suntem in discutii cu operatorii economici culturali si cu INSP si avem cateva propuneri pe care le vom inainta. Avem in vedere ori prezentarea unui test negativ cu maxim 48 de ore inainte de eveniment, ori prezentarea unei adeverinte de vaccinare ori a unei adeverinte care sa ateste ca persoana a trecut prin boala si are anticorpi. Accesul la cultura e garantat prin constitutie", a declarat Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, intr-o interventie televizata.

Gheorghiu sustine ca se asteapta si pasaportul legat de vaccinare, discutat la nivelul Comisiei Europene.

"Sunt propuneri pe care Ministerul Culturii le inainteaza catre INSP, decizia va fi a celor din zona epidemiologica. Si procentul celor vaccinati ne va arata cum stam ca si imunizare colectiva, sper sa avem niste reguli clare, care sa permita desfasurarea unor astfel de evenimente", a mai spus ministrul, facand referire la evenimentele culturale.

"In momentul de fata evenimentele din aer liber si cele din interior sunt limitate la 500 de persoane, cand vom avea o rata de imunizare colectiva corespunzatoare, vom milita pentru eliminarea acestei limite", a conchis acesta.

Citeste si:

Pensiile de stat - un teren minatCe venituri iti ia in considerare banca pentru un creditMarturia uneia dintre studentele exmatriculate de la Facultatea de Drept: "Am copiat ca masura de preventie, pentru a nu fi nedreptatita. Nu voiam sa ajung la taxa din cauza celor care copiau"Diferentele dintre Pfizer, Moderna si AstraZeneca. Ar trebui sa ne ingrijoreze reactiile adverse? "Oamenii doar raporteaza mai multe reactii din cauza controversei"Secretul exploziei lui Mihaila la Parma. E irezistibil pe teren si "invizibil" in viata privata. Cine e iubita fotbalistului
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă