Ministrul culturii: Adeverința de vaccinare sau testul negativ, posibile condiții de acces la evenimentele în aer liber

1 lună in urmă 4


Ministrul Bogdan Gheorghiu a anunţat marţi, 9 martie, la Digi24, că instituţia pe care o conduce este în discuţii cu INSP şi cu operatorii culturali pentru reluarea evenimentelor medii şi mari în aer liber. Propunerea ministerului vizează ca accesul spectatorilor să poată fi realizat în baza unei adeverinţe de vaccinare împotriva COVID 19, a unui test negativ sau a unui document că participantul a trecut prin boală, informează Agerpres.


„Noi avem câteva propuneri pe care le vom înainta. Avem în vedere pentru accesul participanţilor la eveniment ori prezentarea unei adeverinţe de vaccinare, ori prezentarea unui test negativ, ori prezentarea unui document medical care să ateste că participantul a trecut prin această boală şi are deja anticorpii formaţi”, a explicat Gheorghiu, la Digi 24.


Analizăm inclusiv varianta prin care operatorii culturali să aibă la intrare un centru de testare rapid

Bogdan Gheorghiu:

Demnitarul a precizat ca Ministerul Culturii va înainta aceste propuneri către Institutul Național de Sănătate Publică, iar decizia va fi luată de „cei din zona epidemiologică”.


Ministrul a mai spus că instituţia pe care o conduce pledează pentru „lipsa unei limite de spectatori, în cazul în care toată lumea care a intrat acolo este ori vaccinată, ori testată, ori imunizată”.


În momentul de faţă, evenimentele în aer liber cât şi cele din interior sunt limitate la 500 de persoane.


„În momentul în care vom avea o rată de vaccinare care ne va da motive să fim optimişti, atunci vom pleda pentru eliminarea acestei limite”, a conchis ministrul.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă