Ministrul Cîțu a anunțat a treia rectificare bugetară din acest an. Deficitul bugetar, majorat la 9,1 % din PIB

3 luni in urmă 30

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a anunțat, după ședința de Guvern de luni seară, că a fost aprobată a treia rectificare bugetară din acest an.

Forin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat a treia rectificare bugetară pentru anul 2020

observatornews.ro

A treia rectificare bugetară din 2020 Deficitul bugetar, majorat la 9,1% din PIB

Florin Cîțu, ministru de finanțe: "În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobată cea de-a treia rectificare bugetară pe anul 2020. Prin această rectificare, deficitul bugetar pentru anul 2020 a fost majorat la 9,1 % din PIB, respectiv 96 de miliarde de lei, construit pe o contracţie economică de 4,2 la sută"

Pentru această rectificare bugetară a fost luată în calcul o scădere a economiei de 4,2 puncte procentuale, anunța ministrul pe 18 noiembrie.

"Rectificarea bugetară, pe care o facem pentru a ne asigura că sănătatea, asistenţa socială, educaţia au banii necesari pentru finalul acestui an şi, în acelaşi, timp, rectificarea are rolul de a asigura finanţarea pentru continuarea investiţiilor, care în acest an sunt estimate de 55 de miliarde de lei, este cea mai mare sumă investită de la buget în ultimii 10 ani", a spus ministrul.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

rectificare bugetara ministru citu deficit bugetar
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă