Ministrul Cîmpeanu, despre învățătorul acuzat că-și terorizează elevii de clasa a II-a, consilier județean PNL: Îmi exprim convingerea că verificările inspectoratului școlar vor fi obiective, fără implicarea factorului politic, iar măsurile vor sancționa un comportament nu doar prezumat, ci probat

1 lună in urmă 3

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/03/Constantin-Serban-Foto-reporteris-ro.jpg
Ministrul Educației anunță că Inspectoratul Școlar Județean Iași va dispune vineri, 19 martie, toate măsurile corespunzătoare în cazul învățătorului Constantin Șerban, membru în Consiliul Județean (CJ) din partea PNL, acuzat de părinți că a lovit o elevă de a II-a și că își terorizează clasa. “Îmi exprim convingerea că verificările inspectoratului școlar vor fi obiective, fără implicarea factorului politic, iar măsurile vor sancționa un comportament nu doar prezumat, ci probat”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Reacția ministrului Cîmpeanu vine după ce inspectoarea școlară generală, Genoveva Farcaș, a declarat pentru Edupedu.ro că școala unde lucrează liberalul Constantin Șerban “are tendința de ignorare a gravității faptelor prezumate“, motiv pentru care Inspectoratul Școlar Județean Iași “a demarat o acțiune de audit managerial la Școala M. Codreanu”. Inspectoarea a

Reacția integrală a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu:

“În urma informațiilor cu privire la faptele prezumate de abuz verbal și emoțional față de elevii de clasa a II-a, săvârșite de cadrul didactic pentru învățământ primar de la Iași, precizăm următoarele:

Ministerul Educației nu tolerează nicio atitudine de abuz fizic sau emoțional din partea niciunui cadru didactic și solicită inspectoratului școlar și unității de învățământ luarea măsurilor legale care se impun pentru protejarea interesului superior al elevului.

La acest moment se desfășoară cercetarea disciplinară la nivelul școlii, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, 17 martie 2021, Consiliul de Administrație al unităţii școlare să analizeze raportul acestei comisii și să dispună sancțiunile care se impun, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

De asemenea, a fost declanșată o acțiune de audit managerial la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” – Iași, în cadrul căreia Inspectoratul Școlar Județean Iași verifică, printre altele, modul în care conducerea unității școlare a gestionat sesizările repetate ale unor părinți la adresa cadrului didactic, având în vedere faptul că acesta a fost subiectul unor sesizări repetate.

În cursul zilei de vineri, 19 martie, ISJ Iași va analiza și va dispune măsuri corespunzătoare, raportate la rezultatele acestui audit managerial, în Consiliul de Administrație.

Îmi exprim convingerea că toate aceste verificări vor fi obiective, fără implicarea factorului politic, iar măsurile dispuse vor proteja interesul superior al elevului și vor sancționa un comportament nu doar prezumat, ci probat prin argumente solide, cu o riguroasă aplicare a prevederilor legale în vigoare.

Ministrul Educației,
Sorin Mihai Cîmpeanu

Articolul Ministrul Cîmpeanu, despre învățătorul acuzat că-și terorizează elevii de clasa a II-a, consilier județean PNL: Îmi exprim convingerea că verificările inspectoratului școlar vor fi obiective, fără implicarea factorului politic, iar măsurile vor sancționa un comportament nu doar prezumat, ci probat apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă