Ministrul Boloş, despre majorarea salariilor demnitarilor: "Miniştrii din alte ţări au salarii de 15.000 de euro"

6 zile in urmă 27

  • Doi senatori de la UDMR solicită majorarea indemnizaţiilor demnitarilor din România.

Unul dintre primii demnitari care a vorbit despre demersul senatorilor UDMR a fost Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Acesta a lăsat să se înţeleagă că, pe undeva, este de acord cu demersul celor de la UDMR, dând exemplu diferenţa dintre salariile existente la demnitarii din România şi salariile pe care le au demnitarii din alte state ale Uniunii Europene. 

Ba chiar Marcel Boloş a lăsat să se înţeleagă că ar fi invidios pe salariile demnitarilor din alte state ale Uniunii Europene, precizând că "de multe ori am fost la reuniunile Consiliului de miniştri şi, întâmplător sau nu, discuţiile despre ceea ce înseamnă salarizare şi felul în care îşi desfăşoară activitatea miniştrii omologi, nivelurile lor de salarizare depăşesc 15.000 de euro, în timp ce un demnitar al României are în jur de 2.000 de euro. Acest lucru spune foarte multe despre ceea ce înseamnă sistemul de salarizare românesc al demnitarilor".

Mai mult, Marcel Boloş este de părere că salariile demnitarilor din România, raportate la câştigurile românilor de rând, sunt "de bun simţ, nu sunt sfidătoare. Să nu credeţi că avem niveluri de salarii sfidătoare. Sunt de bun simţ". 

În cele din urmă, Marcel Boloş a lăsat să se înţeleagă că nu ar fi tocmai de acord cu majorarea salariilor demnitarilor, precizând că "o îngheţare a salariilor demnitarilor este un exerciţiu de solidaritate cu ceea ce înseamnă perioada de criză şi de sărăcie prin care trec oamenii".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Ministrul Boloş, despre majorarea salariilor demnitarilor: "Miniştrii din alte ţări au salarii de 15.000 de euro"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă