​Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, vizită oficială în Coreea de Sud: Discută semnarea unui acord-cadru de cooperare în domeniul apărării

3 zile in urmă 31

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, face o vizită oficială între 22 și 25 septembrie în Republica Coreea. Dîncu va avea discuții cu omologul său pe marginea unui acord-cadru de cooperare în domeniul apărării, dar se va vedea și cu ministrul responsabil de achizițiile din apărare.

Vasile DincuFoto: AGERPRES

În program sunt incluse discuții bilaterale cu omologul sud-coreean, prilej cu care va fi semnată o Scrisoare de intenție prin care vor fi stabilite reperele încheierii unui Acord-cadru de cooperare în domeniul apărării între cele două țări, potrivit MApN.

„Cei doi miniștri vor aborda tematici referitoare la situația internațională de securitate, la perspectivele consolidării cooperării în cadrul organizațiilor internaționale, cadru asigurat de statutul Republicii Coreea de partener al Alianței Nord-Atlantice, și la sprijinul acordat Ucrainei”, arată ministerul.

De asemenea, ministrul Dîncu va avea întâlniri cu ministrul Administrației Programului de Achiziții pentru Apărare, cu președintele Comisiei pentru Apărare Națională și va vizita expoziția de tehnică şi armament DefExpo Korea 2022, mai notează MApN

Pe agenda oficială figurează, de asemenea, o întâlnire cu reprezentanți ai comunității de români din Republica Coreea și vizitarea „War Memorial of Korea”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă