Ministrul Apărării din Israel: Suntem pregătiți să lovim Iranul pentru a-i opri agresiunea și programul nuclear

2 luni in urmă 45

 Hepta Hepta

„Atunci când un agent palestinian al Jihadului Islamic din Gaza trage asupra Israelului, o face cu sprijinul Iranului. Știm acest lucru”, a declarat Benny Gantz, pentru Ynet.

Întrebat dacă statul este pregătit să lovească Teheranul, ministrul răspuns „da” și a adăugat Republica Islamică reprezintă o amenințare „pentru țară, pentru Orientul Mijlociu și pentru întreaga lume”.

Israelul consideră că programul nuclear iranian este preocuparea numărul unu și, deși Teheranul a negat întotdeauna că urmărește să obțină arme nucleare, autoritățile israeliene cred că regimul continuă să dezvolte capacitățile necesare pentru a produce un arsenal nuclear și pentru a fabrica rachete balistice capabile să transporte focoase nucleare.

„Iranul este o problemă internațională și regională. Lumea a fost martoră vineri la un exemplu. Acest lucru i se poate întâmpla oricui”, a declarat Gantz, referindu-se la atacul împotriva petrolierului.

În contextul în care noul președinte iranian, Ebrahim Raisi, preia joi funcția de la moderatul Hassan Rouhani, ministrul Apărării israelian a declarat că acesta ar putea conduce Iranul către politici regionale și de securitate și mai extreme.

„Îi spun lumii, fiți atenți!”, a avertizat el.

„Iranul caută să reprezinte o provocare pe mai multe fronturi pentru Israel și își consolidează forțele în Liban și Gaza, desfășurând miliții în Siria și Irak și menținându-și susținătorii în Yemen. Iranul este o problemă globală și regională și o provocare pentru Israel”, a declarat Gantz.

„În cele din urmă, atunci când un agent palestinian al Jihadului Islamic din Gaza trage asupra Israelului, o face cu sprijinul Iranului. Știm acest lucru și ne ocupăm pe mai multe niveluri, prin diverse mijloace și în mai multe locuri diferite”, a declarat el, adăugând că Israelul va continua să acționeze.

Miercuri, la o întâlnire cu diplomați din statele membre ale Consiliului de Securitate al ONU, Benny Gantz a avertizat că Iranul „se află la doar aproximativ 10 săptămâni de a dobândi materiale de calitate militară necesare pentru a construi o armă nucleară”.

„Acum este timpul pentru fapte – cuvintele nu sunt suficiente. Este timpul pentru acțiuni diplomatice, economice și chiar militare – în caz contrar, atacurile vor continua”, a avertizat ministrul.

The post Ministrul Apărării din Israel: Suntem pregătiți să lovim Iranul pentru a-i opri agresiunea și programul nuclear appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă