Ministrul Apărării a anunțat care sunt spitalele din România unde vor fi depozitate vaccinurile anti-coronavirus 

3 luni in urmă 29

Ministrul Apărării a precizat, luni seară, că au fost identificate soluţii de depozitare în condiţii speciale pentru vaccinurile anti-COVID-19 care vor sosi în România.

Centrul principal de depozitare pentru dozele de vaccin care necesită condiţii de stocare la temperatura de minus 80 de grade Celsius va fi  Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

La nivel naţional au fost stabilite şase centre regionale în locaţia spitalelor militare de urgenţă de la Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa.

Ministerul Apărării Naţionale va asigura transportul terestru şi aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în ţară a acestora, dar şi preluarea şi transportul la centrele de vaccinare de pe întreg teritoriul României, a mai anunțat, luni, Nicolae Ciucă.

„Ministerul Apărării Naţionale va fi implicat, cu rol important, în campania naţională de vaccinare anti-COVID-19 şi va asigura, prin structurile de specialitate, condiţiile logistice necesare la nivel naţional. MApN va asigura transportul terestru şi aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în ţară a acestora, cât şi preluarea şi transportul la centrele de vaccinare de pe întreg teritoriul României. Totodată, Armata României va sprijini echipele de vaccinare cu resursă umană calificată”, a scris ministrul Apărării, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Nicolae Ciucă a fost prezent, luni, la şedinţa „Campania de vaccinare anti-COVID-19 – problemă de securitate naţională”, prezidată de Klaus Iohannis. În cadrul ședinșei de la Palatul Cotroceni au fost stabilite principalele atribuţii pe care MApN le va avea în acest demers, a menționat ministrul.

„Armata României va avea un rol foarte important, revenindu-i responsabilităţi, prin structurile de specialitate, pentru a asigura condiţiile logistice necesare desfăşurării acestei campanii la nivel naţional”, subliniază Ciucă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă