Ministru israelian, lecție de comunicare pro-vaccinare. Autoritățile din România și-au sabotat comunicarea pe toate palierele

2 săptămâni in urmă 31

MARŢI, 12 OCTOMBRIE 2021, 23:55

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Nachman Shai, ministru israelian pentru Diaspora, afirmă că media trebuie implicate atât în campanii pozitive, cât şi în campanii negative, când vine vorba de vaccinare, potrivit Agerpres..

"Voi, românii, ar trebui să vă vaccinaţi, şi nu sunt plătit de guvern să vă spun asta. (...) Eu transmit un mesaj simplu: "Vaccinul vă va salva viaţa!". Este ştiinţă. (...) Am văzut o ştire pe CNN cu titlul "Spitalele româneşti sunt pline". De ce-şi asumă oamenii acest risc? Nu înţeleg", a declarat Shai, care este fost membru al parlamentului israelian şi are o îndelungată experienţă ca purtător de cuvânt, inclusiv în slujba armatei israeliene.

Oficialul a criticat și abordarea pasivă a campaniei de popularizare a vaccinării în România, care a evitat adresarea către publicul reticent. 

"Noi, în Israel, le-am cerut rabinilor şefi, liderilor religioşi, evrei şi musulmani deopotrivă, să le vorbească oamenilor. Dacă conducerea bisericii din această ţară s-ar fi îndreptat către oameni şi le-ar fi spus să se vaccineze, numărul oamenilor care s-ar vaccina ar fi mai mare", a mai afirmat ministrul israelian pentru Diaspora.

"Noi nu dăm sfaturi. Dar în Israel am folosit figuri publice, jucători de fotbal populari sau campionii noştri olimpici, care sunt extrem de populari. O tânără de 19 ani a câştigat o medalie olimpică (...) nimeni nu o ştia. Acum este foarte populară. Deci o iei pe această tânără şi îi spui: "Te-ai vaccinat? Acum vorbeşte cu oamenii!" Aşa salvezi vieţi", a relatat oficialul israelian.

El a explicat cum şi-a calibrat campania pro-vaccinare statul Israel. "Aşa faci campanie: produci mesaje diferite pentru diferite grupuri ţintite: evrei, arabi, ruşi, ultraortodocşi, laici, etc. Faci totul. Pentru că până la urmă cel mai important este câţi oameni se vaccinează. Politica guvernului a fost să se continue viaţa normală, pentru că altfel atât economia va fi afectată, cât şi oamenii, din punct de vedere mental, dacă închizi totul", a afirmat Shai.

Din acest punct de vedere, a explicat el, Israelul nu a considerat practice restricţiile foarte dure din anumite ţări. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă