Miniştrii de Externe din G7: "Este necesar să impunem Rusiei noi sancţiuni ţintite"

5 zile in urmă 25

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 14:20

174 citiri

Miniştrii de Externe din G7 condamnă ”escaladarea” Rusiei în războiul din Ucraina şi anunţă, într-un comunicat publicat joi, că urmează să impună ”noi sancţiuni” în urma anunţării unei mobilizări parţiale ruseşti, relatează AFP.

Şefii diplomaţiilor din G7 au ”deplâns ecaladarea deliberată a Rusiei, inclusv mobilizarea parţială şi retorica nucleară iresponsabilă” a lui Vladimir Putin, în urma unei reuniuni în marja Adunării Generale a ONU, la New York.

Miniştrii de Externe ai Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Japoniei, Regatului Unit şi Statelor Unite şi Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi Securitate Josep Borrell au condamnat ”referendumuri fictive pe teritoriul suveran al Ucrainei” anunţate de către autorităţi proruse în regiuni ocupate în Ucraina.

Acest vot ”nu poate fi liber sau drept”, în contextul în care sunt prezente forţe ruseşti, subliniază ei.

G7 este necesar ”să impună noi sancţiuni ţintite” şi va ”menţine o presiune economică şi politică intensă asupra Rusiei”, se arată în comunicat.

”Vom studia şi adopta noi măsuri restrictive, atât personale, cât şi sectoriale”, a anunţat Josep Borrell.

Şefii diplomaţiilor din G7 şi-au reiterat angajamentul de a ”termina pregătirile” în vederea implementării unei plafonări a preţului petrolului rusesc.

Ei îndeamnă Rusia ”să predea” Ucrainei ”controlul” centralei Nucleare de la Zaporijjea, bombardată în ultimele săptămâni, atacuri de care Moscova şoi Kivul se acuză reciproc.

Citește și:

 ”Nu există justificare pentru vărsarea de sânge, distrugeri și suferințe umane”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în cadrul intervenţiei la Adunarea Generală ONU, că pacea este, în continuare, ameninţată de cele mai grave provocări de la sfârşitul celui...

 Va îndemna țările să vadă războiul din Ucraina drept o încălcare a Cartei ONU

Preşedintele american Joe Biden va susţine, miercuri, un discurs la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, în care va arăta că războiul Moscovei împotriva Ucrainei încalcă principiile...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă