Ministerul Transporturilor intenționează să reactiveze radarele fixe. CNAIR a cerut înființarea unui grup de lucru în sensul acesta

2 luni in urmă 48

Compania Naţionala pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a cerut înființarea unui grup de lucru comun, la MAI, pentru a pune în aplicare proiectul care prevede reactivarea radarelor fixe, și care în prezent stă blocat în lacune legislative.

Pentru a-i domoli pe vitezomani, Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a solicitat înființarea unui grup de lucru comun, în parteneriat cu Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne pentru reactivarea radarelor fixe – relatează Antena3.ro

Numărul accidentelor rutiere soldate cu decese a crescut de la 812 în 2020, la 932 în 2021, arată datele Poliţiei Rutiere. Cauza cea mai des întâlnită a fost viteza neadaptată la drum.

Pe drumurile din România există sute de astfel de aparate însă, repuse în funcțiune ar putea fi doar 20 dintre acestea: cele de pe autostrăzile construite după 2010, care aparțin de Compania Națională de Drumuri și care nu mai funcționează de 10 ani.

Acestea nu sunt însă omolagate și nu pot detecta viteză medie pentru că în legislație nu există termenul de ”viteză medie”.

MAI şi CNAIR nu au anunţat un termen de finalizare până la care radarele fixe vor redeveni active, relatează Antena3.ro

Sursa Foto: auto-bild.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă