Ministerul Transporturilor anunta noul Consiliu de Administratie provizoriu de la Metrorex: un avocat, un economist si sefi de la OMV Petrom si Romaero

2 luni in urmă 27

Ministerul Transporturilor a numit joi un nou Consiliu de Administratie provizoriu la Metrorex: Stefan Paraschiv, fost presedinte al CA Romaero, Mihnea Jida (avocat), Razvan Andrei Terecoasa (absolvent de ASE), Adrian Gabriel Dumitru (director financiar la Chimcomplex) si Mihaela Urzica (director de strategie la OMV Petrom).

Stefan Paraschiv - A fost intre 2017 si 2020 presedinte al CA Romaero. Are o experienta de 15 ani in strategii de afaceri, leadership si managementul vanzarilor, pentru companii din tara si din strainatate. Absolvent de ASE, are studii perfectionate in strainatate.

Mihnea Jida - avocat, membru al Baroului Bucuresti din 2012. Are studii si stagii de pregatire in strainatate - in Elvetia si la Paris. Absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti.

Razvan Andrei Terecoasa - experienta de peste 12 ani in domeniul bancar (BCR, Eximbank, Bancpost, Citibank). Absolvent de ASE.

Adrian Gabriel Dumitru - CFO Chimcomplex, CFO Alstom, CEO Electroputere. A studiat la ASE, si-a perfectionat studiile la Paris, cu un masterat (EMBA) la Conservatoire National des Arts et Metiers.

Mihaela Urzica - director de strategie la OMV Petrom. Timp de 4 ani, a fost finance manager pentru OMV, in mai multe tari din Africa de nord. Anterior, a lucrat la Petrom si Toyota Romania ca manager de proiect, consultant, respectiv finance manager.

"Spirala lipsei de actiune se opreste aici. Am numit astazi un nou consiliu de administratie profesionist la Metrorex. Toti membrii au experienta de top management si sunt complet independenti fata de sindicat. Echipa are mandat clar si intreaga mea sustinere pentru eficientizarea si restructurarea companiei", a anuntat joi ministrul Transporturilor, Catalin Drula.

Corpul de control a finalizat raportul privind activitatea companiei Metrorex, care gestioneaza metroul bucurestean, si a concluzionat ca majorarea salariilor cu 18% de anul trecut, in plina pandemie, incalca prevederile legale, a anuntat ministrul Transporturilor, Catalin Drula, intr-o postare pe Facebook.

Astfel, daca societatea controlata de minister vrea sa pastreze nivelul actual al salariilor, firma trebuie sa faca concedieri de personal, arata raportul citat de Drula.

Mai mult, sporul de tunel, prevazut in contractul colectiv de munca, in cuantum de 20-40% din venitul de baza, este aplicat abuziv, conform Corpului de Control, pentru ca de el beneficiaza toti angajatii, nu doar cei care "lucreaza in conditii deosebite, vatamatoare, grele sau periculoase", mai arata sursa citata. Drula anunta ca va sesiza Curtea de Conturi pentru a determina valoarea prejudiciului si persoanele responsabile.

CITESTE SI:

Cazul socant petrecut in Bucuresti: doi cetateni, tarati de politisti la marginea Capitalei si batuti cu salbaticie. La final, un agent a urinat peste o victimaCum "a subtiat" administratia Firea patrimoniul Bucurestiului cu miliarde de lei. Lista manevrelor contabile facute din pixSeful serviciului secret din Politia Suceava a fost retinut pentru 24 de ore. Mita uriasa pentru protectia "Fabricii de permise auto"Dezmatul financiar din primariile Capitalei. Milioane de lei platite pe lucrari inexistente spre finalul mandatului Gabrielei FireaFOTO Ce campioana la frumusete a pierdut CSM Bucuresti
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă