Ministerul Sportului va avea cel mai mare buget în noul an! Planurile lui Eduard Novak

4 săptămâni in urmă 15

  • Liga Națională de Baschet: Timișoara - Craiova, joi, 17:30, Digi Sport 2

  • Fotbal Club: Mircea Lucescu, invitatul zilei, joi, 19:30, Digi Sport 1

Novak a avut o intervenție în emisiunea Liga Digi Sport în care a anunțat planurile pentru noul an în ceea ce privește sportul.

Ministrul a mai anunțat că în luna aprilie va fi elaborată strategia sportului dar și noua lege a sportului, care vor urma trei obiective: performanța, creșterea sportului de masă și activitatea sportivă zilnică în școli.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale ministerului este "Liga de Aur", care ar trebui să-i ajute pe sportivii români să câștige cel puțin 10 medalii la Jocurile Olimpice din 2024, găzduite de Paris, ligă din care lipsește gimnastica.

Totuși, Novak plănuiește și revitalizarea gimnasticii, sportul considerat național. Eduard Novak consideră că nu se poate face performanță în situația în care se află în momentul de față gimnastica, astfel că va dedica un proiect special acestui sport.

Mă simt mulțumit de anul acesta. Am considerat că acest minister trebuie să fie ministerul care dă direcția sportului, dezvoltării sportului. Mai mult de atât, trebuie să luăm atitudine pentru că în ultimii ani, acest minister și-a pierdut din putere. S-a transformat într-o organizație care sprijinea financiar federațiile. Trebuie să fim organizația care dă direcția, sprijină și arată drumul către performanță. Tot ce înseamnă activitate sportivă și tot ce înseamnă și construirea de baze sportive trebuie să treacă și pe aici.

Cu siguranță, dacă noi am pierdut performanța în acești ani și nu prea mai performăm la nivel internațional, acest minister și-a pierdut din putere. Ca să avem sprijin politic, trebuie să avem viziune, să luăm atitudine în fața guvernului. Trebuie să aibă încredere că sportul e important. Primul an a fost de analiză, anul 2022 poate fi anul realizărilor, adică a proiectelor pe care le-am propus, strategia sportului, digitalizarea sportului salarizării antrenorilor și alte proiecte importante care se vor materializa.

Strategia națională pentru sport se va elabora în aprilie. Sunt trei obiective strategice: Sportul de performanță, creșterea sportului de masă de la 5 la 30 la sută în următorii ani și activitatea sportivă zilnică pentru copii în școli. Ministerul Sportului trebuie să implementeze în noul an strategia aprobată prin guvern. Legea sportului va fi elaborată în paralel cu strategia, după care încep procedurile parlamentare.

Mă dau puțin mare pentru că sunt foarte fericit. Anul acesta am avut in total pe sport 480 de mii de lei. Am pornit un an modest, dar de la bugetul de 521 de mii am ajuns la 629 de mii de lei. Am ajuns pe un buget pozitiv, asta însemnând și câteva premii europene, premiile sportivilor olimpici, dublarea medaliilor. Am avut sprijin politic în toate demersurile. Anul acesta, în afară de tineret care a plecat la Ministerul Familiei, vom avea un buget de start cu 100.000 de lei mai mare decât anul trecut. Este cel mai mare buget al sportului din ultimii ani. Putem realiza proiecte sustenabile pentru viitor.

Îmi doresc neapărat ca de anul viitor să facem un proiect special pentru gimnastică pentru că este sportul nostru național. Vom crea un proiect special pentru revitalizarea gimnasticii. Din 48 de cluburi, avem gimnastică în 14-16 cluburi. Nu au aparate. Nu putem baza sportul de tradiție pe doi antrenori cu renume și un grup restrâns de sportivi. Trebuie să ne bazăm pe antrenori buni, stabili. Lucrăm cu 300 și ceva de sportivi. De unde să vină rezultatele? Trebuie să aibă un colectiv tehnic de un alt nivel”, a declarat Ministrul Sportului, Eduard Novak, la emisiunea Liga Digi Sport.

Etichete: eduard novak , ministerul sportului

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă